spot_img
9.5 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăDezvaluiriDNA vrea să detoneze bomba Carmen Dan în Teleorman pornind de la...

DNA vrea să detoneze bomba Carmen Dan în Teleorman pornind de la o anchetă FLUX 24

-

Flux 24 dezvaluia la data de 2 octombrie 2016 faptul ca, Prefectul județului Teleorman de la aceea vreme, Dan Carmen Daniela, actualul ministru de interne și omul de casă al lui Liviu Dragnea, a pus la cale un sistem prin care oamenii baronului roșu încasează sume enorme din bani publici, dar și controlează activitatea primarilor, dar și comisiile de fond funciar.

- Advertisement -

Mecanismul de acțiune descrifrat de FLUX 24 indică existența unei adevărate structuri mafiote în Teleorman și modul în care primarii sunt controlați prin șantaj: O adevărată caracatiță roșie în care sunt implicaţi şi judecători!

MECANISMUL PE BANI DE LA STAT

- Advertisement -

Afacerea a început din perioada în care Carmen Dan era subprefect de Teleorman. Prin acordarea unui așa zis spor de dificultate oamenii PSD din Prefectură obțin peste 2300 de euro pe lună. De precizat că acest spor se acordă doar în județul Teleorman, în restul țării fiind anulat în 2010.

Dan Carmen Daniela a pus la cale planul când era subprefect împreună cu șeful serviciului juridic, Iancu Gigi Dorinel. Astfel juristul Prefecturii este numit în comisiile locale de fond funciar prin ordinul prefectului.  Imediat primarii emit dispoziții privind acordarea sporului de dificultate în procent maxim în special pentru reprezentanții Prefecturii.  Cea mai mare parte a primariilor au fost constrânși să acorde sporul de dificultate în procent maxim fiind șantajați cu controale.

ZECI DE MII DE EURO DE LA STAT PENTRU CONFRERIA DIN PREFECTURĂ

Conform declarațiilor de avere, reprezentanții Prefecturii Teleorman au obținut următoarele sume:

-2013: între 15.000 și 107.000 lei

-2014: între 25.000 și 113.000 lei

-2015: între 25.000 și 128.000 lei

La un calcul simplu unii au obținut aproape 100.000 de euro în 3 ani.

MODUL DE ACȚIUNE

Pentru a pune la punct strategia de lucru au fost necesari câțiva pași pregătitori. Astfel, serviciul juridic a fpst pus în subordinea subprefectului de la aceea vreme-actualul prefect, Dan Carmen Daniela, sub pretextul că ar fi jurist de profesie și că împreună cu șeful serviciului juridic, Iancu Gigi Dorinel, vor coordona mai bine comisiile de fond funciar. Prefectul de la vremea respectivă a fost determinat să modifice comisiile locale de fond funciar.

Astfel, la nivelul județului fiind 92 de comune, unui jurist i-au revenit între 9 și 12 comisii locale de fond funciar, inclusiv șefului serviciului juridic care este membru și în comisia județeană de fond funciar și conducătorul secretariatului tehnic.

ȘANTAJAREA PRIMARILOR

După emiterea ordinelor, subprefectul Dan Carmen Daniela împreună cu șeful serviciului juridic au început o campanie de determinare a primarilor de a emite dispozițiile privind acordarea sporului de dificultate în procent maxim promițând în schimb ajutorul instituției în cazul controalelor instituțiilor deconcentrate, dar și în ceea ce privește activitatea de control a instituției prefectului. Adică mai pe românește: un șantaj.

Iar marea majoritate a primarilor din Teleorman și-au cumpărat liniștea emițând dispoziții prin care se acordau sporul de dificultate, în special pentru reprezentanții Prefecturii în procent maxim.

FLUX 24 se află în posesia mai multor informații privind modul în care actualul prefect, Dan Carmen Daniela, a coordonat acțiunile în mai multe primării.  De exemplu după intrarea în vigoare a noului Cod de Procedură Civilă s-a adoptat o nouă metodă având în vedere că au fost întimpinate rețineri din partea primariilor de a emite alte dispoziții cu același obiect după ce primele erau anulate în instanță.

ÎNCĂLCAREA LEGII

Dan Carmen Daniela și șeful juridic al Prefecturii au pus la cale și un plan pentru apărare  Având în vedere că Tribunalul Teleorman nu avea o practică unitară  pentru acțiunile promovate până la intrarea în vigoare a noului cod de procedură civilă s-a aplicat metoda acțiunilor multiple: dacă acțiunea era repartizată unui complet RĂU se emiteau alte dispoziții și se promovau alte acțiuni până când cauza era repartizată unui complet BUN.Se cunoștea completul care judeca dosarul de la comunicare citației astfel că se anticipa soluția instanței și se făceau demersuri de către Prefectură pentru emiterea altor dispoziții, deși celelalte erau încă pe rol. Astfel s-a ajuns în situația în care sunt pe rol cauze cu același obiect în diferite faze procesuale.

Și aici au fost folosite tertipuri: în cererile de chemare în judecată nu au fost invocate toate motivele de drept, nu a fost invocată excepția autorității de lucru judecat și nici prevederea din Legea nr.544/2004 conform căreia în ipoteza în care se emite un nou act administrativ cu același conținut ca și cel suspendat acesta este suspendat de drept.

JUDECĂTORII BUNI DE PARTEA GRUPĂRII

După intrarea în vigoare a noului Cod s-a trecut și la o altă șmecherie. Astfel, noul Cod introduce procedura regularizării cererii de chemare în judecată, care prevede că, în situația în care cererea nu este comunicată într-un număr suficient de exemplare, instanța pune în vedere reclamantului să completeze cu numărul necesar de exemplare, în caz contrar anulează cererea de chemare în judecată. În acest caz o dată cu solicitarea completării numărului de exemplare se comunică și completul căruia îi este repartizat dosarul. Astfel dacă este un complet BUN se completează cererea. Dacă este un complet RĂU nu se comunică numărul de exemplare lăsând să se anuleze cererea de chemare în judecată urmând a fi reintrodusă când ajunge la completul BUN.

CONFLICT DE INTERESE ȘI NUMAI

Grav este și faptul că aceleași persoane care au ca atribuții de serviciu verificarea leggalității actelor administrative sunt și membri în comisii locale de fond funciar ale localităților pe care le controlează.

De semnalat că în calitatea de membri ai comisiilor de fond funciar reprezentanții prefecturii nu desfășoară nici o activitate, deși sunt remunerați așa cum am arătat cu sume imense.

.Echipa de la Departamentul de Investigatii a ziarului Incisiv de Prahova a demarat o ancheta de proportii in judetul Teleorman

Ați văzut istoricul in Flux 24 și regăsiți și pe alte canale. Ceea ce frapează este însă faptul ca in toate audierile realizate de D.N.A. prin D.G.A. Teleorman s-au formulat întrebări ce o aveau ca ținta pe MINISTRUL CARMEN DAN. Înțelegem ca au fost și foarte multe situații in care s-au folosit amenințări directe cu inculparea și condamnarea persoanelor care au făcut parte din comisii. Noi nu spunem ca aceste comisii au funcționat corect sau nu. Ce ne-a atras atenția este faptul ca se dorește cu orice preț capul Ministrului Carmen Dan.

Tot interesant este și faptul ca unul din denunțatori este fina fostului prefect Niculescu, după ce s-au realizat mare parte din audieri fiind audiat și acesta (aspect făcut public), probabil și înainte tocmai in ideea de a da o nota de credibilitate supoziție ca prin Juriștii Prefecturii se colectau bani pentru partid , in acest mod aducându-și și doamna ministru contribuția.

Flux 24 face vorbire de faptul ca mulți dintre primari au fost șantajați de doamna Prefect și juristi însă nu face vorbire de modul efectiv odios in care au fost smulse declarații, tot prin șantaj (date obtinute in exclusivitate de Incisiv de Prahova). Credem ca nu poate fi vorba de o cercetare imparțială a D.N.A., urmărindu-se cu orice preț eliminarea ministrului M.A.I. și, poate așa vor reuși sa strângă probe și pentru Dragnea.

Ca tot vorbim de tertipurile folosite de D.N.A. pentru a găsi o noua modalitate de a-l inculpa pe Dragnea la nivel de Teleorman a mai fost un dosar in care au fost inculpați mai mulți polițiști de la brigada rutieră. Cu toate ca aceștia erau suspectați de fapte de corupție pe procurorul Gherman de la DNA îl interesa Dragnea. Spui de Dragnea pleci acasă, nu…nu se stie. Episodul a fost pur și simplu socant . Nu îl interesa audierea acestora pentru faptele pentru care a fost începută urmărirea penala ci doar Dragnea. Este strigator la cer si foarte suspect ca pentru unii din polițiști, deși existau probe certe, s-a găsit o soluție de clasare? (Ministrul Justitiei si CSM trebuie de urgent sa cerceteze si acest aspect).

Revenind la subiect, cât de curând veți vedea un comunicat din partea D.N.A .cu privire la cercetările din dosar și,  inculparea si retinerea, total nejustificata a MINISTRULUI CARMEN DAN, tocmai dupa ce GUVERNUL ROMANIEI va fi investit (doar o coincidenta marca “D.N.A.”).

Reiteram, parte din probe-declarații- au fost efectiv smulse prin șantaj Folosindu-se amenințări cu pușcăria).

Și încă o curiozitate! Dacă nu ne inselam inițial D.N.A. s-a considerat necompetenta, dosarul fiind înregistrat la parchetul Teleorman, dar pentru ca D.N.A. a văzut o oportunitate de a-i tăvăli pe cei doi l-a preluat. Din surse convergente anchetei am aflat ca a fost o lupta apriga între mai mulți ofițeri ai D.G.A. Teleorman in a trimite dosarul la Bucuresti, in speta la D.N.A.

Probabil de vina este echipa Octavian Melintescu – Toni Smarandache – Stefan Paul, un adevarat „Triunghi al Bermudelor” in care ministrul de Interne isi va pierde capul! (vezi si articolul http://www.national.ro/dezvaluiri/carmen-dan-isi-baga-dna-ul-in-dga-612226.html/ ).

D.G.A. desi se afla in subordinea directa a lui Carmen Dan, se pare ca merge acum pe mana D.N.A.! Daca nu cumva lucrurile vor reintra in normal din punct de vedere al strategiei coalitiei de guvernamant si informari de ultima ora vor duce la disparitia a ceea ce in sistem a primit deja eticheta de „Triunghiul Bermudelor”, unul in care este posibil sa-si piarda capetele, cat de curand, chiar multi dintre liderii „masochisti” ai P.S.D.-ului…(Redactia Incisiv de Prahova).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img