DNA a anunţat, joi, că procurorii au dispus începerea urmării penale pentru luare de mită împotriva judecătoarei Elena Burlan-Puşcaş de la Tribunalul Bucureşti şi au înaintat Curţii de Apel Bucureşti referatul cu propunere de arestare preventivă a magistratului. Cu o zi în urmă, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea DNA, de arestare a judecătoarei.
Despre aceasta FLUX 24 a scris în mai multe rânduri. Aceasta este soția fostului fotbalist Marcel Puscaș.
Acest dosar a fost înregistrat la DNA în anul 2016, iar procurorii spun că, în perioada 2009-2010, în contextul judecării unui dosar penal privind infracţiuni cu violenţă, judecătoarea Elena Burlan-Puşcaş a primit suma totală de 50.000 euro de la patru dintre inculpaţi, dintre care doi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat.
Judecătoarea Elena Burlan Puscas este numele cheie care apare până acum în dosarul Black Cube. Elena Burlan Puscas este cea care, in calitate de judecator de drepturi si libertati, a dispus arestarea preventiva a celor doi angajati ai „Black Cube”, David Geclowicz si Ron Weiner, prinsi in Romania si acuzati ca ar fi avut ca misiune spionarea Laurei Kovesi. Ea este şi cea care a apărut în toate speţele legate în acest caz de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir.
Elena Burlan s-a căsătorit a două oară cu fostul fotbalist Marcel Puscaş. Anterior a fost căsătorită cu un sirian.
În momentul în care am început dezvăluirile am pus accentul pe culoarele justiției și am afirmat că acestea trebuie golite de mizeria abuzurilor, scria recent pe blogul său fostul colonel SRI, Daniel Dragomir.
POSTAREA LUI DANIEL DRAGOMIR:
Tocmai pentru a vă da un exemplu elocvent de culoar.
La Tribunalul București, judecătoarea Elena Burlan Pușcaș a judecat așa:
- la 3 aprilie 2016, a emis mandatele de arestare pentru cei doi israelieni din BlackCube,
- la 3 noiembrie 2016, a respins cererea mea pe mandatul meu de arestare în BlackCube,
- la 7 noiembrie 2016, a prelungit mandatul meu de arestare în BlackCube,
- în luna mai 2017 mi-a mai prelungit încă o dată măsura preventivă,
- ieri, 12 octombrie 2017, (total „aleatoriu”) a judecat a cincea oară în dosar
și mi-a respins cererea de ridicare a controlului judiciarNumele lui Burlan apare legat de MEDIMOW CENTER SRL
Date de identificare pentru MEDIMOW CENTER SRL
Codul de identificare fiscala: 22311024
Nr. inreg. Registrul Comertului: J40/15976/2007
Domeniul principal de activitate al MEDIMOW CENTER SRL
CAEN: Activitati de consultanta pentru afaceri si management
De aceea apare alt Nr. la RC cu același CUI
Fragment din Monitorul nr. 4079 din anul 2016
Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București notifică, în conformitate cu prevederile art. 204 alin. (5) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, depunerea textului actualizat al actului constitutiv al societății comerciale MEDIMOW CENTER – S.R.L., cu sediul în București, sectorul 1, str. ION Câmpineanu nr. 11, modul X, etaj 4, ap. camera 415, înregistrată sub nr.J40/15976/2007, cod unic de înregistrare 22311024, care a fost înregistrat sub nr. 427187 din 31.10.2016.
Subsemnata Burlan Elena, în calitate de unic asociat, deținând 101 părți sociale a câte 10 lei fiecare, decid schimbarea sediului social al societății în com. Corbeanca, sat Petrești, str. Antigua nr. 1, corp B, et. 2, ap. 10, camera nr. 1, jud. Ilfov. Actul constitutiv al societății va fi actualizat corespunzător.
Adunarea generală a asociaților MEDIMOW CENTER – S.R.L., având sediul social în com. Corbeanca, satul Petrești, str. Antigua nr. 1, corp B, et. 2, ap. 10, camera nr. 1, jud. Ilfov, NORC J23/4631/2016, C.U.I. 22311024 („Societateaˮ), întrunită în mod legal la sediul social al societății la data indicată mai sus, în prezența următorilor asociați: BURLAN ELENA, deținând 101 părți sociale și reprezentând 50% din capitalul social al societății; WENCZ MARIANA, deținând 101 părți sociale și reprezentând 50% din capitalul social al societății, cu votul Asociaților reprezentând 100% capitalul social al societății, a hotărât, în unanimitate, următoarele: 1. Asociații constată și aprobă, în mod unanim, transferul a tuturor celor 101 părți sociale deținute de către BURLAN ELENA, către WENCZ MARIANA, împreună cu activele societății și cu pasivul acesteia înregistrat în actele contabile ale firmei, cesiunea făcându-se la valoarea nominală a părților sociale, respectiv 10 lei/parte socială, valoarea totală fiind de 1.010 lei, cedenta BURLAN ELENA încasând în schimb prețul de 1.010 lei, prezenta reprezentând chitanța descărcătoare, iar cesionara WENCZ MARIANA declarând că a plătit acest preț 2. Ca urmare a transferului părților sociale, BURLAN ELENA se retrage din Societate, pierzând calitatea de asociat în Societate, precum și orice alt drept care rezultă din aceasta calitate, declarând ca nu mai are nicio pretenție de la asociat sau de la Societate rezultând din părțile sociale deținute. Redactată în trei exemplare originale.
Fragment din Monitorul nr. 3932 din anul 2016Adunarea Generală a Asociaților MEDIMOW PROMO CENTER – S.R.L., având sediul social în comuna Corbeanca, satul Petrești, str. Antigua nr. 1, ap. 10, et. 2, corp B, jud. Ilfov, NORC J23/3425/2014, CUI 33837904 („Societatea”), întrunită în mod legal la sediul social al Societății la data indicată mai sus, în prezența următorilor asociați: BURLAN LILIANA,
Elena Burlan a fost cercetata penal pentru infractiuni de abuz in serviciu incepand cu anul 2000, de catre Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, alaturi de judecatoarea Sigmund Nicoleta. Prin adresa nr. 1055/IGAI/M/18 iulie 2000, ex-ministrul Justitiei, Rodica Stanoiu a avizat cercetarea penala a magistratului Elena Burlan „in legatura cu modul in care a dobandit prin sentinta civila nr. 6234/1999 a Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti parterul imobiulului situat in str. Aurel Vlaicu nr… Bucuresti”. Initial, in dosarul penal 834/P/2000 al PCA Bucuresti, Elena Burlan a primit prin Ordonanta din 27.11.2002 o sanctiune cu caracter administrativ (amenda de 1 milion rol) in baza art. 18, indice 1, Cod penal, ca urmare a scoaterii de sub urmarire penala. Solutia a fost ulterior infirmata prin Ordonanta nr. 2374/C/2583/2003 din 09.09.2003 a Parchetului General, cauza fiind trimisa la Parchetul National Anticoruptie, unde nu s-a intamplat nimic. De asemenea, prin Ordonanta din 22 martie 2005, Elena Burlan a fost scoasa de sub urmarirea penala de catre PCA Bucuresti, in dosarul nr. 3340/P/2004 pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor publice.
Despre Elena Burlan, venita in Bucuresti, de la Craiova, se mai stie ca a fost casatorita cu cetateanul arab Asaad Sakhni alaturi de care, la 12.03.2001, a cumparat contra a 100 milioane lei vechi (echivalentul a doar 3000 dolari la vremea respectiva) o casa cu 5 camere in str. Viitorului, din Bucuresti, imobil care a facut obiectul a numeroase plangeri penale. In fine, dupa ce a fost promovata de la Judecatoria Sectorului 2, la Tribunalul Bucuresti, in timp ce era cercetata penal, Elena Burlan s-a evidentiat la 14 februarie 2005 prin obligarea lui Mugur Ciuvica la plata unor daune morale de 500 milioane lei vechi catre presedintele Traian Basescu, in dosarul in care seful Grupului de Investigatii Politice l-a numit pe actualul sef al statului „colaborator al Securitatii”.
Fostul procuror-șef al DIICOT, Alina Bica, fostele judecătoare Antonela Anne Mary Costache și Veronica Cîrstoiu, precum și judecătoarea Elena Burlan, au intrat, pe rând, în vizorul Direcției Naționale Anticorupție sau al Laurei Codruța Kovesi personal, după ce toate patru au candidat, împotriva consilierei personale a șefei DNA, Dana Tițian, pentru ocuparea unor posturi de judecător la Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cu excepția judecătoarei Elena Burlan, toți ceilalți trei magistrați au fost suspendați din profesie, cele două judecătoare fiind condamnate, iar Alina Bica s-a ales cu nu mai puțin de trei dosare penale instrumentate și trimise în judecată de instituția condusă de Laura Codruța Kovesi.
Apartamentul judecatoarei Elena Burlan, cea care a decis ca magistratul Camelia Bogdan sa nu se mai ocupe de dosarul “SOV-Popa” pe motiv ca ar gestiona procesul cu o „celeritate nejustificata”, este sediu social pentru o firma detinuta de fosti parteneri de afaceri ai lui Sorin Ovidiu Vantu.
Potrivit site-ului Kamikaze o firma denumita Sieben Management SRL, detinuta de asociatul unic Ioana Marusca Stanca, si-a mutat sediul social in apartamentul din Bucuresti in care domiciliaza judecatoarea Elena Burlan. Ioana Marusca Stanca este sora omului de afaceri Marcel Puscas, impreuna cu care a detinut o alta firma cu nume asemanator, Sieben Consulting SRL.
La randul sau, Marcel Puscas a fost partener de afaceri, intr-o firma care se numea Sport Show Media SRL, cu Vladimir Soare, care in anii 2000 era presedinte al firmei Gelsor, detinuta de Sorin Ovidiu Vantu. (Sursa: EVZ)
Elena Burlan, judecătoarea care a decis ca magistratul Camelia Bogdan să nu mai judece dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu, admițånd cererea de recuzare înaintată de Octavian Țurcan, are legături cu cercul de afaceri al acestora. „Revista Kamikaze“ a scris ieri că judecătoarea Tribunalului București Elena Burlan domiciliază în București pe strada Drobeta, numărul 15, apartamentul 5. Conform Monitorului Oficial, la aceeași adresă s-a mutat, pe 10 octombrie 2010, firma Sieben Management SRL. În data de 10 octombrie 2010, cånd Sieben Management SRL s-a mutat acasă la magistratul Burlan, decizia din partea firmei a fost luată de asociatul unic Stanca Ioana Marușca, sora lui Marcel Pușcaș, fost fotbalist și actual om de afaceri, fostul soț al Luminiței Anghel. În același timp, Marcel Pușcaș a fost partener de afaceri cu celebrul Vladimir Soare, un binecunoscut asociat al lui Vîntu. Menționăm că Pușcaș și Soare au fost acționari într-o firmă care se numea Sport Show Media SRL.
Cine este Vlad Soare?
Din 1974 și pånă în 1991, Vlad Soare a lucrat la Bancorex, după care, timp de șapte ani, a fost viceguvernator al Băncii Naționale a Romåniei (BNR). Din această poziție s-a reîntors ca președinte al Bancorex, de unde a avansat în carieră ca angajat al lui Vîntu, dar nu înainte de a-i aproba acestuia o emisiune de obligațiuni de 50 miliarde lei, adică 3,5 milioane de dolari la momentul respectiv. După aceasta, Soare a fost angajat de SOV ca președinte al grupului Gelsor, societate pe care a condus-o pånă la prăbușirea Fondului National de Investiții (FNI), în vara lui 2000. După căderea FNI, Soare s-a mutat în Consiliul de Administrație al Băncii Romåne de Scont, unde a fost coleg de monitor oficial chiar cu Țurcan, cel care a obținut recuzarea Cameliei Bogdan. Soare și Vîntu au devenit chiar și asociați, cei doi figurånd la Registrul Comerțului ca parteneri în firma Gelsor Assets Management, radiată în 03.02.2011 de la ONRC, și în Institutul de Economie și Afaceri.