spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăDezvaluiriDNA trebuie să lămurească rolul SRI în dosarul Gala Bute

DNA trebuie să lămurească rolul SRI în dosarul Gala Bute

-

Apărătorul fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a cerut, vineri, magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) să transmită către DNA o solicitare de lămuriri privind implicarea SRI în dosarul „Gala Bute”, instanţa aprobând această cerere.

„În spaţiul public a apărut un protocol încheiat între SRI şi PÎCCJ. Legat de acest dosar, a fost emis în 21 aprilie 2015 un comunicat în care este prezentată situaţia şi, în final, se spune că procurorii au beneficiat de sprijin al SRI. Solicităm să emiteţi adresa către DNA să ni se comunice dacă a existat un plan comun de acţiune, dacă a fost constituită echipă operativă comună şi dacă DNA a comunicat operativ modul de valorificare a informaţiilor sau sesizărilor de la SRI şi dacă SRI a sprijinit efectuarea constatării tehnice. Invocăm aceste lucruri pentru a beneficia de dreptul la un proces echitabil şi pentru a face apărări. Dacă veţi încuviinţa, ne rezervăm dreptul de a solicita anularea acestui protocol. El este desecretizat, a fost denunţat, dar a produs efecte. Vrem să vedem dacă a produs efecte şi în această cauză”, a solicitat Dan Lupaşcu, avocatul lui Rudel Obreja, în instanţă.

- Advertisement -

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis această cerere.

Totodată, apărătorul a mai solicitat şi analizarea protocolului încheiat între Serviciul Român de Informaţii şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, încă secret.

- Advertisement -

„Adresăm solicitarea să permiteţi accesul la aceste informaţii clasificate. Până se lămureşte, dacă se declasifică. Apreciem că ne dă dreptul să luăm la cunoştinţă pentru a vedea dacă a influenţat parcursul acestui dosar, unde îl priveşte pe Rudel Obreja”, a mai spus Dan Lupaşcu.

Instanţa a respins însă respectiva cerere.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img