spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasămediuDNA: Șeful RA-APPS avea tehnică de bruiaj

DNA: Șeful RA-APPS avea tehnică de bruiaj

-

În referatul procurorilor DNA prin care se cere areestarea directorului general al RA-APPS Georgian Gabriel Surdu pentru săvârşirea infracțiunii de cumpărare de influenţă se arată că în biroul directorului RA-APPS, s-au găsit două dispozitive generatoare de bruiaj, pentru a-și proteja discuțiile ambientale și cele telefonice, de eventuale monitorizări ale DNA și SRI, scrie cotidianul România Liberă.

De asemenea, au fost descoperite nouă telefoane mobile în biroul său de la RA-APPS, iar în mașina sa, alte trei telefoane mobile și un dispozitiv special, cu inscripția ”GSM BOX PROTECTION AGAINST SPY-PHONES”.

- Advertisement -

”Din datele existente, rezultă că acest dispozitiv a fost conceput pentru a detecta și indica activarea ilegală a unui telefon mobil. Mai mult, față de această funcție principală, acest dispozitiv creează interferențe în zona înconjurătoare a microfonului telefonului, generând ”un zgomot alb”, care suprimă microfonul în telefon, făcându-l inutil”, conform referatului prin care se cere arestarea lui Surdu.

În limbaj comun, înseamnă că acest dispozitiv împiedica interceptarea prin telefon, deoarece se știe că discuțiile unei persoane pot fi interceptate prin telefon de serviciile secrete.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img