spot_img
28.1 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeDNA Oradea a închis dosarul Episcopului Ortodox

DNA Oradea a închis dosarul Episcopului Ortodox

-

- Reclama -

Procurorii DNA Oradea au clasat dosarul de corupţie care îl viza pe episcopul ortodox al Oradiei, Sofronie Drincec, cu aceeaşi discreţie cu care îl şi deschiseseră, scrie eBihoreanul.

BIHOREANUL a aflat că astă-toamnă, în noiembrie, procurorii au pus capăt anchetei privind posibile fapte de trafic de influenţă şi luare de mită în schimbul repartizării preoţilor pe parohii, concluzionând că „faptele cercetate nu există”.

Investigaţia, care îl avea în vedere nu doar pe PS Sofronie, ci şi pe alţi mai-mari ai Episcopiei, a fost declanşată în toamna anului 2014, dar primul semn despre existenţa ei a devenit public abia pe 19 septembrie 2016, când echipe formate din procurori ai DNA Oradea, poliţişti şi specialişti ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Oradea au descins pentru percheziţii concomitent la sediul Eparhiei şi la Mănăstirea Izbuc.

În acea zi DNA a emis prin Biroul de presă un comunicat lapidar, ce spunea doar că ancheta vizează „suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2014-2016”. Tot în acea zi, Episcopia a transmis, şi tot prin Biroul de presă, că „au fost puse la dispoziţia organelor de cercetare toate documentele solicitate, nu au fost ridicate obiecte şi nu au fost identificate valori sau sume nejustificate”, adăugând că procurorii nu au precizat calitatea procesuală a episcopului Sofronie ori a altui slujbaş. „Nedorind a prejudicia în vreun fel rezultatele cercetărilor”, ulterior reprezentanţii Eparhiei n-au mai dat nicio altă declaraţie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...