spot_img
12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăDezvaluiriDNA nu vrea expertiză în dosarul Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie

DNA nu vrea expertiză în dosarul Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie

-

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a cerut vineri, la Curtea de Apel Constanţa, realizarea unei expertize financiar-contabile în dosarul în care este judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene. Direcţia Naţională Anticorupţie nu este de acord cu această solicitare. Instanţa a rămas în pronunţare pe această cerere, următorul termen fiind stabilit la 12 iunie, transmite News.ro.

Maria Vasii, avocata IPS Teodosie, a cerut Curţii de Apel Constanţa să admită efectuarea unei expertize financiar-contabile pentru a se lămuri astfel toate aspectele în acest dosar. De asemenea, Vasii a mai solicitat instanţei admiterea ca probă a unui document realizat de un avocat din Bruxelles, specializat pe legislaţia europeană privind fondurile europene. În documentul respectiv, expertul european precizează că utilizarea legii penale cu privire la fraudă în legătură cu faptele din prezenta cauză nu este în conformitate cu practica UE şi că în acest dosar nu există dovezi cu privire la intenţia de fraudare.

- Advertisement -

Procurorul DNA Constanţa prezent la acest termen, Teodora Rotea, a cerut instanţei respingerea cererii de realizare a expertizei financiar-contabile, precizând că nu este utilă soluţionării cauzei, prejudiciul în cazul fraudelor cu fonduri europene fiind unul specific, provenind din folosirea unor documente şi declaraţii false.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img