spot_img
22.8 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăEconomieComertDNA, contract cu o firmă acuzată de trucarea unei licitații

DNA, contract cu o firmă acuzată de trucarea unei licitații

-

Firma Union Co din Cluj Napoca a câştigat o licitaţie organizată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Firma este o abonată a licitaţiilor publice, câştigând sute de contracte de la instituţiile de stat. Societatea a vândut echipamente IT şi periferice Camerei Deputaţilor, Poliţiei de Frontieră sau Ministerului Economiei. Firma SC Union Co are succes la licitaţiile publice în situaţia în care a fost amendată penal pentru că a falsificat un dosar pentru a putea participa la o licitaţie, scrie Gazeta de Cluj.

Acesta nu este singurul contract pe care DNA l-a încheiat cu această firmă, în 2012 societatea furnizând laptopuri pentru procurori în valoare de 25.000 de euro.

- Advertisement -

Contractul acesta a fost câştigat în situaţia în care firma fusese implicată într-un scandal cu universitatea Babeş Bolyai care lansase o serie de acuzaţie de trucare a unei licitaţii împotriva firmei şi a unui angajat. Acuzaţiile au fost tranşate de procurorii clujeni care i-au scos de sub urmărire penală pe reprezentanţii firmei şi au dat o amendă penală.

După aceea afacerile firmei au mers din ce în ce mai bine.

- Advertisement -

Firma clujeană a vândut tonere pentru IPJ Cluj, calculatoare pentru Universitatea de Agronomie Bucureşti sau echipamente video de 250.000 lei Camerei Deputaţilor, unde înţelegerea a fost parafată, la vremea respectivă, cu Roberta Anastase.

Tot firma clujeană Union Co a câştigat de la Poliţia de Frontieră un contract de aproape jumătate de milion de euro. Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a cumpărat de la firma clujencei „tehnică IT&C- procurare staţii de lucru pentru asigurarea suportului tehnic necesar activităţilor specifice controlului şi supravegherii frontierei şi procesului de învăţământ”. Acordul cadru încheiat de IGPF pe 19.07.2013 a presupus cumpărarea de staţii de lucru cu monitor (minim 180 de bucăţi, maxim 1000) şi UPS (minim 180 de bucăţi, maxim 1000). Valoarea totală a contractului a fost de 446.500 de euro, fără TVA, bani europeni proveniţi din Fondul pentru Frontierele Externe.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img