spot_img
21.2 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăhighlightDNA cere pedeapsă cu executare pentru Liviu Dragnea: S-ar fi înțeles cu...

DNA cere pedeapsă cu executare pentru Liviu Dragnea: S-ar fi înțeles cu Ponta asupra declarațiilor

-

Procurorul de ședință al DNA a cerut miercuri o pedeapsă cu executare pentru acuzațiile care i se aduc lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul”.

- Reclama -

Procurorii DNA cer închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea, cât și pedepse complementare. În pledoaria finală, procurorul de ședință a mai spus că Liviu Dragnea s-ar fi înțeles cu martorii din acest proces, inclusiv cu premierul Victor Ponta. Procurorul nu a formulat un cuantum al pedepsei și a spus că este atributul instanței supreme să o stabilească.
Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Liviu Dragnea, a ajuns miercuri la Înalta Curte de Casație și Justiție unde se judecă ultimul termen din dosarul „Referendumul”. El și-a exprimat speranța că va fi achitat.

Dosarul Referendumului se încheie astăzi, după mai mult de un an şi jumătate de proces şi sute de martori şi inculpați audiaţi.

La termenul de azi a ajuns şi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, acuzat alături de alte 70 de persoane de fraudarea votului pentru demiterea lui Traian Băsescu, în 2012.

„Sper să fiu achitat, pentru că n-am găsit în rechizitoriu vreo probă prin care să se dovedească că aș fi făcut faptele pentru care am fost trimis în judecată”, a afirmat Liviu Dragnea.

El a spus că în ultimul cuvânt în fața judecătorilor nu va vorbi foarte mult. „Va fi un cuvânt scurt”, a precizat Dragnea.

La termenul de miercuri, procurorul va citi încă o dată acuzațiile, avocații apărării vor susține pledoaria finală, iar inculpații vor avea dreptul la ultimul cuvânt.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...