DNA a închis dosarul fratelui lui Kovesi

0
239

DNA a închis celebrul dosar Transgaz în care apărea și fratele Laurei Codruța Kovesi, Sergiu Lascu, deschis in 2014, dupa ce Corpul de control al premierului Victor Ponta a sesizat parchetul anticoruptie privind comiterea unor posibile fapte de coruptie la aceasta companie, scrie Lumea Justiției.

Dupa aproximativ trei ani de „ancheta”, timp in care nu s-a depasit faza „in rem”, DNA-Alba Iulia a decis clasarea cauzei in ceea ce priveste posibilele infractiuni de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, „fals intelectual”, „fals material in inscrisuri oficiale” si „uz de fals. Pe de alta parte, parchetul lui Kovesi a dispus disjungerea si declinarea dosarului in cazul infractiunilor ce nu tin de competenta DNA. Culmea, cauza a fost declinata la Parchetul de pe langa Judecatoria Medias. Adica, la parchetul care vreo 20 de ani a fost condus de Ioan Lascu, tatal sefei DNA Laura Kovesi si a directorului de la Transgaz Sergiu Lascu, mai scrie sursa citată.

Fratele lui Kovesi, Sergiu Lascu, a ocupat functia de director la Directia Tehnologia Infiormatiei si Comunicare de la Transgaz chiar in perioada in care s-ar fi comis faptele descoperite de Corpul de control al prim-ministrului.