spot_img
24.6 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăAnalizeDmitri Medvedev către G7: Ne doare în cot. Prieteni occidentali, nu uitați precedentul...

Dmitri Medvedev către G7: Ne doare în cot. Prieteni occidentali, nu uitați precedentul Kosovo

-

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat că Rusiei nu îi pasă dacă  modificarea granițelor Ucrainei va fi recunoscută de ţările G7. Potrivit lui, contează doar opinia oamenilor care trăiesc în aceste teritorii.

„Să spunem lucrurile pe șleau: pe țara noastră o doare în cot dacă vor fi recunoscute sau nu noile granițe [ale Ucrainei] de către G7, importantă fiind voința reală a oamenilor care trăiesc acolo. Prieteni occidentali, nu uitați precedentul Kosovo”, a scris Medvedev pe canalul său de pe Telegram, unde a rezumat principalele declarații ale șefilor Grupului celor Șapte (G7), după o întâlnire de trei zile.

- Reclama -

Comentând, în special, intenția Occidentului de a furniza arme Kievului atâta timp cât este necesar, Medvedev a constatat că „G7 va continua să ducă un război sub acoperire cu Rusia, în loc să se ocupe de problemele legate de prețul la carburanți și de alimente pentru locuitorii nemulțumiți din țările lor”. El a subliniat, de asemenea, că intenția de a intensifica eforturile de reducere a dependenței de sursele de energie ruse, inclusiv de eliminarea treptată a cărbunelui și petrolului, înseamnă „continuarea jafului cetățenilor G7 pentru a sprijini regimul corupt din Ucraina, despre a cărei existența nici nu cunosc mulți locuitori ai acestor tari”.

În plus, Medvedev a numit deciziile G7 drept ingerință în afacerile Chinei și continuarea unui război ascuns împotriva Rusiei. „Țările G7 cer Chinei să nu ajute Rusia în eludarea sancțiunilor, să nu-i justifice acțiunile și să nu-i ofere asistență militară. Aceasta este o continuare a amestecului direct în afacerile Chinei și o aluzie că vă putem pedepsi și pe voi, dacă este cazul”, a scris demnitarul rus.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a comentat sarcastic declarația șefilor Grupului celor Șapte că vor mai fi impuse restricții împotriva Moscovei și în continuare. „Dar noi ne-am gândit că țările G7 vor oferi Rusiei asistență materială pentru denazificarea și demilitarizarea Ucrainei. Ne-am înșelat”, a menționat el.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...