spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeDjokovic: Kosovo este inima Serbiei. Opriți violența!

Djokovic: Kosovo este inima Serbiei. Opriți violența!

-

Federația Franceză de Tenis (FFT), comentând mesajul de sprijin al lui Novak Djokovic pentru sârbii kosovari în timpul Roland Garros, a declarat că turneele de Grand Slam nu au reguli oficiale cu privire la declarațiile jucătorilor.

- Reclama -

Jucătorul de tenis sârb l-a devansat luni pe reprezentantul SUA Aleksandar Kovacevic în primul tur de la Roland Garros și după meci a scris in locul în care jucătorii lasă în mod tradițional autografe: „Kosovo este inima Serbiei. Opriți violența”.

„Nu există reguli oficiale de Grand Slam cu privire la ceea ce pot sau nu să spună jucătorii. FFT nu va face nicio declarație sau nu va lua nicio poziție în această chestiune”, a spus Federația într-un comunicat.

Luni, mii de sârbi kosovari s-au adunat în faţa clădirilor administraţiei locale din nordul Kosovo şi Metohija, cerând retragerea poliţiei kosovari şi rechemarea primarilor albanezi din Kosovo. Forțele KFOR cu mijloace pentru a dispersa demonstrațiile au fost distribuite în apropierea clădirilor municipale din Zvecan, Leposavić și Zubin Potok. În spatele lor se aflau forțe mari de poliție din Kosovo care i-au împiedicat pe sârbi să se apropie de clădiri.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img