spot_img
28.1 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăExterneDjokar Ţarnaev, găsit vinovat de complicitate la crime în cazul atentatului la...

Djokar Ţarnaev, găsit vinovat de complicitate la crime în cazul atentatului la maratonul din Boston

-

Djokar Ţarnaev a fost găsit vinovat de complicitate la crime în cazul atentatului comis în aprilie 2013 la maratonul din Boston, soldat cu trei morţi şi 260 de răniţi, şi riscă pedeapsa cu moartea, informează CNN, transmite Mediafax.

- Reclama -

Djokar Ţarnaev a fost găsit vinovat de participare la folosirea unei arme în vederea producerii de victime multiple, dar şi de asistenţă şi instigare la comiterea atentatului. Aceste capete de acuzare pot atrage condamnarea la moarte. Atentatul din aprilie 2013 a fost cel mai grav atac terorist comis pe teritoriul Statelor Unite după 11 septembrie 2001.

Ţarnaev a fost găsit vinovat de toate cele 30 de capete de acuzare care îi erau imputate, dintre care 17 sunt pasibile de pedeapsa cu moartea. Djokar Ţarnaev, în vârstă de 21 de ani, a admis că a participat la atentatul din 2013, explicând însă că s-a aflat sub influenţa negativă a fratelui său mai mare, Tamerlan.

Tamerlan Ţarnaev, care avea 26 de ani, a murit într-un schimb de focuri cu poliţia, la câteva zile după atacul terorist din 15 aprilie 2013.

Juraţii vor intra în a doua etapă a deliberărilor, urmând să stabilească dacă Djokar Ţarnaev va fi condamnat la moarte sau la închisoare pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată.

Trei persoane au fost ucise, iar alte 260 au fost rănite în atentatul comis pe 15 aprilie 2013 la maratonul din Boston.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...