spot_img
30.3 C
București
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăAnalizeDispozitive explozive pentru democrații americani

Dispozitive explozive pentru democrații americani

-

Poliţia din statul Florida (sud-estul SUA) a anunţat miercuri că anchetează descoperirea unui ‘colet suspect’ în apropierea biroului lui Debbie Wasserman Schultz, membră a Camerei Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite şi fost preşedinte al Comitetului Naţional al Partidului Democrat, transmit AFP şi dpa.

- Reclama -

”Investigăm un pachet suspect”, a scris pe Twitter poliţia din localitatea Sunrise, precizând că dispozitivul fusese localizat în apropierea biroului lui Wasserman Schultz, care a demisionat în plină campanie prezidenţială în 2016 sub bănuiala că a favorizat-o pe Hillary Clinton la alegerile primare.

Acest anunţ intervine după ce autorităţile americane au raportat că au interceptat pachete potenţial explozive care îi vizau pe fostul secretar de stat Hillary Clinton, pe fostul preşedinte Barack Obama şi canalul de televiziune CNN.

Un dispozitiv exploziv a fost găsit la reşedinţa din Chappaqua, New York, a fostului preşedinte american Bill Clinton şi a soţiei sale, fost secretar de stat şi candidată la preşedinţie Hillary Clinton. Dispozitivul exploziv a fost descoperit de un tehnician care tria corespondenţa fostului cuplu prezidenţial, a relatat The New York Times.

Pachetul adresat fostului preşedinte democrat Barack Obama a fost trimis către biroul său de la Washington, a precizat miercuri Serviciul Secret american.

De asemenea, clădirea Time Warner din Manhattan (New York), imobil unde se află şi studiourile CNN din metropola americană, a fost evacuată miercuri după găsirea unui pachet suspect înaintea orei locale 10:00 (14:00 GMT).

CNN a relatat că pachetul interceptat era adresat fostului director al CIA John Brennan, un critic vocal al actualului preşedinte american Donald Trump. Birourile CNN din clădirea Time Warner au fost evacuate ca măsură de precauţie, iar postul de televiziune a continuat să emită din afara clădirii.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...