spot_img
12.7 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeDisperat că ar putea pierde alegerile în Maramureș, Gabriel Zetea, șeful PSD,...

Disperat că ar putea pierde alegerile în Maramureș, Gabriel Zetea, șeful PSD, s-a aliat cu AUR

-

Disperat că ar putea pierde alegerile în Maramureș si trebuie să plece acasă, să stea cu copiii, așa cum i-a transmis Mihai Tudose la conferința de alegeri a organizației PSD Maramureș, Gabriel Zetea a ignorat total deciziile partidului la nivel național și s-a aliat cu AUR în județ.
După mai multe întâlniri informale cu liderul AUR George Simion, Gabriel Zetea l-a transferat la PSD pe Doru Dăncuș, candidatul anunțat oficial de AUR pentru Primăria Baia Mare. Astfel, pe 4 martie, președintele AUR Maramureș, Darius Pop, a anunțat, la braț cu Doru Dăncuș, candidatura acestuia la Primăria Baia Mare. Anunțul a fost urmat de acțiuni ale celor doi în numele AUR, de prezențe comune în spațiul public, la diferite evenimente locale. După ce au împărțit împreună flori femeilor din Baia Mare, cu ocazia zilei de 8 Martie, îndemnându-le să aleagă AUR, Doru Dăncuș a fost văzut din ce în ce mai des la sediul PSD din Baia Mare, iar peste circa doua săptămâni a devenit candidatul oficial al PSD la Primăria Baia Mare.


Probabil Gabriel Zetea a uitat că președintele partidului, Marcel Ciolacu, a declarat ferm: „O spun public. Este exclusă o alianța a mea sau a PSD cu AUR. Nici n-am avut astfel de discuții și nici nu există comunicare cu reprezentanți ai AUR”, a mai adăugat Marcel Ciolacu precizând că o alianță cu partidul condus de George Simion „ar fi cea mai grea greșeală pentru România, nu doar pentru PSD, ci pentru România”.

- Advertisement -

Deciziile partidului la nivel național par să nu mai aibă valoare pentru Gabriel Zetea, având în vedere intensificarea colaborării și comunicării cu AUR în Maramureș. Duminică, președintele PSD Maramureș, a fost la biserică alături de Doru Dăncuș și de președintele AUR Maramureș, Darius Pop. Surse din organizația PSD Maramureș susțin că exista parafată deja o înțelegere prin care Gabriel Zetea îi oferă lui Doru Dăncuș o poziție eligibilă pe listele parlamentare, dacă pierde alegerile la Primărie. De altfel, în ultima vreme, Gabriel Zetea a fost văzut mai des în compania președintelui AUR, deputatul Darius Pop, decât alături de parlamentarii PSD Maramureș.

Această disperare care l-a cuprins pe Gabriel Zetea s-ar putea să fie fatală partidului în Maramureș, mai mulți lideri locali fiind îngrijorați de jocurile politice periculoase ale președintelui organizației.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img