spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăEconomieAgriculturaDiscuții privind reglementarea bacșișului

Discuții privind reglementarea bacșișului

-

Bacşişul trebuie reglementat prin lege, să fie dat voluntar în semn de apreciere pentru serviciile primite, dar să fie fiscalizat prin apariţia lui pe nota de plată, a apreciat, miercuri, preşedintele Asociaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA, Dragoş Petrescu, într-o conferinţă de specialitate.

„Acest tips nu este reglementat în prezent, în România. Prima propunere de reglementare a tips-ului a venit printr-o ordonanţă de urgenţă, din 2015, când s-a încercat reglementarea acestuia atât în industria ospitalităţii, cât şi în a taximetriei. La nivel european, există ţări care au reglementat tipsul, cum se gestionează administrativ şi fiscal Germania, Italia, Cehia, dar există şi ţări în care nu există reglementări. Propunerea noastră este ca în România să fie evidenţiat pe bonul fiscal, cu o linie separată, astfel încât să fie extras din zona de TVA şi impozitat cu 10%, ca venit din alte surse, aşa cum este prevăzută în zona jocurilor de noroc”, a precizat Dragoş Petrescu.

- Advertisement -

Acesta spune că o lege în acest sens ar duce la transparentizarea acestor venituri, care reprezintă o sumă „importantă„, undeva între 5% şi 20% din cifra de afaceri a operatorilor la nivel european.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img