spot_img
duminică, 21 decembrie, 2025
6.2 C
București

Discuții privind reglementarea bacșișului

Bacşişul trebuie reglementat prin lege, să fie dat voluntar în semn de apreciere pentru serviciile primite, dar să fie fiscalizat prin apariţia lui pe nota de plată, a apreciat, miercuri, preşedintele Asociaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA, Dragoş Petrescu, într-o conferinţă de specialitate.

„Acest tips nu este reglementat în prezent, în România. Prima propunere de reglementare a tips-ului a venit printr-o ordonanţă de urgenţă, din 2015, când s-a încercat reglementarea acestuia atât în industria ospitalităţii, cât şi în a taximetriei. La nivel european, există ţări care au reglementat tipsul, cum se gestionează administrativ şi fiscal Germania, Italia, Cehia, dar există şi ţări în care nu există reglementări. Propunerea noastră este ca în România să fie evidenţiat pe bonul fiscal, cu o linie separată, astfel încât să fie extras din zona de TVA şi impozitat cu 10%, ca venit din alte surse, aşa cum este prevăzută în zona jocurilor de noroc”, a precizat Dragoş Petrescu.

Acesta spune că o lege în acest sens ar duce la transparentizarea acestor venituri, care reprezintă o sumă „importantă„, undeva între 5% şi 20% din cifra de afaceri a operatorilor la nivel european.

Hot this week

Topics

Mai mult

    Prietenul lui Zele cu wc-urile de aur găsit in Israel

    Jurnaliștii l-au găsit pe omul de afaceri ucraineanTimur Mindich...

    92% dintre maghiarii din Transilvania au încredere in Viktor Orbán

    În rândul maghiarilor din Transilvania, Viktor Orbán este cel...

    Financial Times: Macron a trădat pentru activele rusești

    Liderul francez Emmanuel Macron nu a reușit să se...

    Americanii au blocat Venezuela, dar Chevron produce in continuare

    Pe fondul înrăutățirii relațiilor dintre SUA și Venezuela, corporația...

    Articole relationate

    Categorii populare