spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeDirectorul politic al lui Viktor Orbán: Mass-media este un sector strategic şi...

Directorul politic al lui Viktor Orbán: Mass-media este un sector strategic şi o chestiune de suveranitate

-

Mass-media este un sector strategic şi o chestiune de suveranitate, pentru că cine domină mass-media dintr-o anumită ţară, domină gândirea acelei ţări, iar prin asta, şi ţara în sine, a subliniat Balázs Orbán, preşedintele consiliului de administraţie al Mathias Corvinus Collegium (MCC), miercuri, la Budapesta, în ziua deschiderii celei de-a doua conferinţe internaţionale despre mass-media organizată de MCC.

Balázs Orbán, care este şi directorul politic al premierului Ungariei, a spus că în ţările occidentale, cel puţin 70-80% din mass-media este în proprietate naţională. În Ungaria de dinainte de 2010, această proporţie era mai mică de 24%, ceea ce însemna “o vulnerabilitate groaznică”, de atunci însă, ea a crescut la peste 50%, a spus Balázs Orbán, care a menţionat, de asemenea, că Ungaria este criticată, în primul rând de către liberalii occidentali, pentru lucruri care acolo “sunt considerate a fi complet normale”.

- Advertisement -

Preşedintele consiliului de administraţie al MCC a enumerat lista celor în proprietatea căruia se află mass-media maghiară; această listă include fundaţii şi asociaţii din Ungaria, persoane fizice maghiare, printre care conservatori, socialişti şi liberali, precum şi biserici maghiare, dar şi statul maghiar, ceea ce reprezintă “o transformare firească şi bună a pieţei mass-media”.

Balázs Orbán a vorbit şi despre relaţia dintre mass-media şi ideologie, şi a spus că este o situaţie tristă faptul că în lumea mass-mediei occidentale devine tot mai puternică o tendinţă pe care maghiarii o cunosc de dinainte de schimbarea din 1989 a regimului: mass-media începe să devină “servitorul anumitor ideologii”.

Faptul că mass-media este ţinută captivă de ideologia woke, care se bazează în principal pe neomarxism, este o evoluţie de care “noi, maghiarii, nu ne bucurăm”, a spus Balázs Orbán, adăugând că în această situaţie, maghiarii îi susţin pe cei care nu gândesc astfel.

În acelaşi timp, Balázs Orbán a spus: faptul că înainte de alegerile parlamentare din 2022, stânga maghiară şi mass-media care o susţine erau finanţate într-o măsură decisivă din străinătate, prin “diverse canale gri”, este cel mai mare scandal din istoria Ungariei de după schimbarea regimului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img