spot_img
31 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăAnalizeDirectorul Oficiului Informaţii Integrate de la Cotroceni, atac la Colegiul Medicilor în...

Directorul Oficiului Informaţii Integrate de la Cotroceni, atac la Colegiul Medicilor în cazul Groșan

-

Constantin Dudu Ionescu, consilier de stat, directorul Oficiului Informaţii Integrate la Departamentul Securităţii Naţionale din cadrul Administrației Prezidențial, critică modul în care Colegiul Medicilor alege să acționeze îm cazul unor doctori care emit teorii care contrazic practic protocoalele existente și care nu par să aibă nicio bază științifică.

Prin lipsa de acțiune a Colegiului Medicilor nici nu mai e nevoie de fake news, atrage atenție consilierul de stat, care critică dur această atitudine pe care o cataloghează drept iresponsabilă.

Declarațiile au fost făcute la lansarea Barometrului de Securitate realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS.  În condițiile în care românii par să fie tot mai cuceriți de teorii conspiraționiste, lipsa de acțiune a unor instituții cheie poate face foarte mult rău, atrage atenția directorul Oficiului Informaţii Integrate.

Constantin Dudu Ionescu a dat și un exemplu concret.
„Într-un regim autocratic, nu avem nicio problemă, vine tătucul și le rezolvă pe toate. În democrație și, mai ales cu libertatea care vine, intervine un concept extraordinar de greu care, în opinia mea, nu a devenit încă parte a înțelegerii noastre a ceea ce înseamnă libertate. Și anume responsabilitate: responsabilitate instituțională, responsabilitate a societății, responsabilitate individuală.

Acum câteva săptămâni Colegiul Medicilor dintr-o anumită localitate s-a autosesizat, spunând în autosesizare că ceea ce s-a întâmplat cu declarațiile unui confrate de-al domniilor lor, că 80 la sută saturație de sânge este ok, nu este nicio problemă, că de fapt protocoalele în COVID-19 din spitale sunt proaste. Colegiul Medicilor pe bună dreptate s-a adunat atunci.

Numai că sfârșitul a fost următorul: a fost o discuție colegială.
Concluzia mea, a unui cetățean, care am fost obișnuit ca atunci când te duci la spital să ți se măsoare și saturația și dacă ai sub 96 la sută se spune că ai o problemă… Deci dacă mă duc într-un spital COVID o să am o problemă cu protocolul. Ce fake-news? Nu mai e nevoie de niciun fake news…
 

Colegiul Medicilor care, printr-o atitudine lipsită de responsabilitate, nu a spus NU acestor aserțiuni pe care un confrate de-al domniilor lor, ci dimpotrivă prin lipsă de responsabilitate nu a acționat…

Acum nu ai nevoie de niciun fel de conspirație mondială din moment ce Colegiul Medicilor certifică ceea ce spunea lumea aici: de ce să te mai vaccinezi când toate lucrurile astea o să treacă oricum?

Reacția consilierului de stat vine după ce în luna martie Colegiului Medicilor Bihor a decis să nu o sancționeze pe Flavia Groșan, medic pneumolog, pentru declarațiile sale privind protocoalele din spitale pentru tratamentul COVID-19.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...