spot_img
24.7 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeDirectorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, Dumitru Nancu: Pentru...

Directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, Dumitru Nancu: Pentru prima dată în 15 ani, plafonul de garantare pentru programul Noua Casă – fostul program Prima Casă – nu a fost epuizat, anul trecut

-

Directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, Dumitru Nancu, afirmă că, pentru prima dată în 15 ani, plafonul de garantare pentru programul Noua Casă – fostul program Prima Casă – nu a fost epuizat, anul trecut. El arată că la începutul acestui an se remarcă ”o oarecare accelerare a ritmului” de accesare a creditelor garantate de stat. Nancu anunţă că alte două instituţii de creditare se vor alătura celor 14 înscrise deja în acest program.

- Reclama -

”Chiar dacă anul trecut a fost în premieră, în 15 ani, în care nu s-a epuizat plafonul de garantare de 1,5 miliarde – 93% s-au epuizat – anul acesta am depăşit în prima lună peste 500 de credite, deci se vede o oarecare accelerare a ritmului. Noi avem convenţii de colaborare cu 14 instituţii financiar-bancare, pe circuit de aprobare încă două instituţii financiare, practic o să fie 16 şi avem acelaşi plafon de garantare: 1,5 miliarde. (…) Noi sperăm ca până la sfârşitul anului pe programul Noua Casă să epuizăm acest plafon”, a declarat Dumitru Nancu, miercuri, la Piteşti. 

Conform acestuia, pe locul întâi la accesări de credite prin acest program garantat de stat se situează judeţul Iaşi, urmat de Ilfov, Sectorul 3 al Capitalei, judeţul Cluj şi judeţul Argeş. 

În ceea ce priveşte programul IMM Invest, şeful Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM a afirmat că ”din cei 6,2 miliarde buget aprobat, deja am depăşit 1,5 miliarde, noi sperăm ca la rectificarea din iulie să mai cerem bani”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img