spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeDincu e sigur că Iohannis va pune un premier PSD: Are experiență...

Dincu e sigur că Iohannis va pune un premier PSD: Are experiență în a pune premieri din partea PSD-ului din vremuri imemoriale

-

Avem încredere că rocada de la guvernare se va face așa cum s-a stabilit, fără nici o sincopă, declară la RFI președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu. El se arată convins că șeful statului, Klaus Iohannis, va desemna premierul PSD, la rotația din mai.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat acum câteva săptămâni referitor la rotația PSD-PNL că va lua decizia care i se va părea cea mai bună pentru România, fără să spună clar dacă va respecta sau nu protocolul politic, care arată că postul de prim-ministru îi va reveni PSD-ului pe 25 mai.

Vasile Dîncu e de părere că ”Klaus Iohannis a vrut să arate că nu este un simplu contabil, că nu este doar un notar care înregistrează un act politic, ci că mai are putere. Evident, domnia sa este cel pe semnătura căruia se pune ștampila, cum se spune în birocrația dâmbovițeană și atunci a vrut să arate că deși se află în ultimii doi ani de mandat, încă are putere și că poate lua decizii (…). Evident că domnia sa are decizia, conform Constituției, dar eu cred că președintele Iohannis nu vrea nici un fel de destabilizare, nu cred că își dorește ca Guvernul să cadă și să ajungem eventual la alegeri anticipate, așa încât sunt sigur că se va comporta constituțional. Are experiență în a pune premieri din partea PSD-ului, din vremuri imemoriale, să spunem așa”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img