spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeDinamo anunță oficial că peste 80% din acțiuni au fost preluate de...

Dinamo anunță oficial că peste 80% din acțiuni au fost preluate de Red&White 2022 Management

-

Administratorul special al societăţii care administrează echipa de fotbal Dinamo, Vlad Iacob, a anunţat, vineri, că Red&White 2022 Management a devenit acţionar majoritar al clubului bucureştean cu peste 80% din acţiuni.

„Schimbare fundamentală la Dinamo. Dinamo 1948 SA, prin Administratorul Special Vlad Iacob informează: Red&White 2022 Management a devenit acţionarul majoritar al Societăţii, deţinând 80,7758% din acţiuni începând de astăzi, 24 februarie 2023. Acţiunile SC Dinamo 1948 SA au fost preluate de la Lotus Perfect Product SRL (72,7758%) şi de la Asociaţia Peluza Cătălin Hîldan (8%)”, se arată într-un comunicat de presă al FC Dinamo.

Reprezentanţii noului acţionar vor fi Eugen Gheorghe Voicu şi Andrei Nicolescu, cei doi urmând să coordoneze un proiect de reorganizare a clubului: „În urma acestor acorduri, încheiate astăzi, 24 februarie 2023, Eugen Gheorghe Voicu şi Andrei Nicolescu, reprezentanţii noului acţionar majoritar, vor coordona un proiect integrat de reorganizare, care va fi orientat, în prima etapă, către trei obiective fundamentale: elaborarea şi aprobarea unui nou plan de reorganizare; asigurarea condiţiilor materiale şi financiare necesare susţinerii performanţei sportive în vederea calificării în play-off; îndeplinirea procedurilor şi condiţiilor necesare obţinerii licenţei pentru sezonul următor”.

Eugen Gheorghe Voicu, preşedinte al Consiliul de Administraţie al Red&White 2022 Management, a afirmat că va pregăti în detaliu fiecare etapă din reorganizarea clubului.

„Începem astăzi un proiect care îşi propune să construiască în cadrul FC Dinamo 1948, împreună cu alţi antreprenori, o guvernantă corporativă profesionistă şi eficientă. Nu e limbaj tehnic, ci un foarte necesar model de business, bazat pe competenţă, responsabilităţi şi obiective concrete. Astfel, vom pregăti în detaliu fiecare etapă din reconstrucţia acestui club. Implicarea mea în acest proiect reprezintă o iniţiativă personală, care nu implică nicio companie în care sunt acţionar. Ne propunem ca vorbele noastre să fie invers proporţionale cu faptele, iar faptele să se reflecte în rezultate. Pentru că Dinamo are nevoie de rezultate. Aşadar, dincolo de speculaţiile şi zgomotele de fond care se vor manifesta, firesc, în zilele următoare, îmi doresc ca proiectul nostru să fie evaluat după rezultate”, a declarat Eugen Gheorghe Voicu.

La rândul său, Andrei Nicolescu, care îşi va asuma responsabilitatea de preşedinte – director general al clubului, a afirmat că nu poate promite minuni, dar va încerca să construiască realităţi: „Pregătim acest pas de mai multă vreme şi salut decizia DDB şi a domnului Şerdean de a se raporta constructiv la propunerea noastră. Avem multe de realizat într-un termen foarte scurt, dar nu suntem singuri. Pentru îndeplinirea obiectivelor, dincolo de prezenţa determinantă a suporterilor alături de club, ne bazăm pe echilibrul, rigoarea şi ştiinţa de a genera valoare pe care le asigură Eugen Voicu şi contăm pe pasiunea, expertiza şi motivaţia lui Vlad Iacob – în calitate de administrator special, cât şi pe implicarea şi know-how-ul administratorului judiciar Răzvan Zăvăleanu – piloni de baza în proiect, şi esenţial, pe unitatea întregii echipe. De azi, la Dinamo, toţi tragem în aceeaşi direcţie. Iar rezultatele se vor vedea. Nu promitem minuni, construim realităţi”,

În perioada următoare se va stabili noua structură de management, iar până în data de 3 martie 2023 va fi organizată o conferinţă de presă pentru a prezenta viziunea şi priorităţile noului acţionariat, se mai arată în comunicatul de presă al FC Dinamo.

Echipa de fotbal FC Dinamo, care evoluează în Liga a II-a, se confruntă de mai multă vreme cu probleme de ordin financiar, societatea care administrează clubul aflându-se în reorganizare judiciară. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img