spot_img
15.1 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăDezvaluiriDin SCANDALUL Black Cube apar dezvăluiri CHEIE în dosarul SECRET DE STAT...

Din SCANDALUL Black Cube apar dezvăluiri CHEIE în dosarul SECRET DE STAT până în 2055

-

Daniel (n.red- Daniel Dragomir, fost colonel SRI, fost șef direcție operativă din contraspionajul interne, arestat în dosarul #BlackCube) povestește despre dosare confidențiale din organizațiile de servicii de informații. Un anumit dosar despre ancheta Al Qaeda, de la CIA le-au cerut ajutorul. Un dosar adițional legat de Dania Priest și Dick Marty. Dosare adiționale legate de anchetele americanilor în România și influențele americanilor în România, informatori interni pe care îi are de la organizațiile de servicii de informații despre problemele ei și mai mult decît atît probleme pe care le are Coldea. Ca, de exemplu, faptul că dnul Coldea a fost implicat în povestea răpirii ziariștilor români în 2005, în care a fost implicat și Daniel și că au eliberat ziariștii și au plătit preț de răscumpărare, o parte din prețul de răscumpărare a rămas în mîinile lui Coldea. Daniel precizează că au mult material despre Coldea (n.red-Florian Coldea) și cererea sa în final este adunarea de material despre Laura, afirmă în mărturia făcută la DIICOT din Israel Dan Zorella, directorul Black Cube.

Informația bombă se referă la cazul jurnaliștilor răpiți în Irak în 2005 și care este considerat secret de stat până în 2055.

- Advertisement -

dragomir_48328200Dan Zorella afirmă cu subiect și predicat că Daniel Dragomir i-ar fi povestit că în schimbul eliberării jurnaliștilor răpiți în Irak s-ar fi plătit o sumă de bani, dar cea mai mare parte din ea ar fi fost însusită personal de Florian Coldea.

Aceasta informație nu este nouă. Ea a mai fost vehiculată în ultimii ani, diferite surse vorbind de circa 10 milioane de dolari.

- Advertisement -

daniel-dragomir-fotografie-irak_1-465x390La aceea vreme, Daniel Dragomir a fost cel care a mers în Irak (foto) și a purtat negocierile sub conducerea generalului SIE actualmente în rezervă, Adrian Isac. Mai apoi în acțiunea a apărut și maiorul Florian Coldea, care s-a folosit de operațiune pentru a ajunge general în SRI și actualmente prim adjunct al directorului.

Fostul președinte Traian Băsescu a confirmat zilele trecute că Daniel Dragomir a fost un personaj cheie în acțiune de eliberare a jurnaliștilor răpiți în Irak și că acesta a fost un cadru briliant al spionajului românesc.

Dragomir a studiat la Durham University şi The Arabic Language Centre.

dragomirciaPotrivit surselor citate în media,. Daniel Dragomir a fost mai apoi adjunctul lui Coldea și responsabil de relația cu SIE și serviciile secrete străine, el fiind decorat de CIA.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img