spot_img
1.9 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeDin cauza prețurilor mari, nemții bagă combustibil și pleacă fără să plătească....

Din cauza prețurilor mari, nemții bagă combustibil și pleacă fără să plătească. Unii își încarcă canistre

-

Odată cu explozia prețurilor carburanților hoții au devenit mai îndrăzneți iar Germania se confruntă cu o creștere a numărului de furturi la benzinării. Autoritățile bănuiesc că aceste furturi se fac la comandă și pe scară largă.Tot mai mulți clienți umplu rezervorul și canistrele până la refuz și apoi pleacă fără să treacă pe la casă, scrie Ziarul Românesc. din Germania.

- Reclama -

Cifre oficiale nu au fost date până acum, dar fenomenul este prezent în toată Germania.

Potrivit Poliției din Hesse în perioada ianuarie mai 2022 a fost o creștere a numărului de cazuri cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut. 

La Berlin situația este și mai îngrijorătoare. În primul trimestru al acestui an creșterea a fost de 81,6 la sută, potrivit allgemeine-zeitung.de.

Creșterea a fost puternică și în statul federal Brandenburg, cu 1312 cazuri după ce în primul trimestru din 2021 au fost 693. 

Saxonia, Hamburg și Bavaria raportează, de asemenea, creșteri. 

Hoții alimentează mai ales în orele de vârf și e greu să fie prinși și dați pe mâna poliției.

Uneori se observă pe camerele de înregistrare din benzinării cum autorii pun mai multe canistre pline pe bancheta din spate a mașinii lor. Pentru autorități, se fură la comandă, pe scară largă.

Pentru arestarea hoților, polițiștii se bazează pe înregistrările camerelor de la benzinării. Deseori calitatea imaginilor este proastă și hoții rămân neprinși.

Frauda cu combustibil este o infracțiune care se sancționează cu o amendă sau, în cazul contravenienților seriali, cu o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani.

Cuantumul pedepsei depinde de fiecare caz în parte și este stabilit de instanță, în cazul trimiterii în judecată. 

Experții estimează la aproximativ 30 de milioane de euro pagubele totale cauzate în fiecare an de frauda cu combustibil la cele 14.000 de benzinării din Germania . 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img