spot_img
20.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAnalizeDin cauza inflației, europenii cumpără haine ieftine și mai puțină bere

Din cauza inflației, europenii cumpără haine ieftine și mai puțină bere

-

Consumatorii europeni sunt în căutare de chilipiruri, cumpărând haine ieftine pe măsură ce inflaţia afectează bugetele unor gospodării, susţine retailerul online de haine Zalando din Germania, informează Bloomberg conform Agerpres.

- Reclama -

Cel mai mare retailer online de haine din Europa spune că vede primele fisuri în obiceiurile de cheltuieli ale consumatorilor, pe măsură ce creşterea costurilor îi determină pe cumpărători să se îndrepte spre hainele cu preţuri mici în defavoarea celor din zona medie.

În aceste condiţii, Zalando se aşteaptă ca profitul şi veniturile sale să fie în zona inferioară a intervalului prognozat pentru 2022, după ce joi a raportat rezultate trimestriale sub estimările analiştilor. În aceste condiţii, cotaţia acţiunilor Zalando a scăzut cu 4,9%, capitalizarea de piaţă a companiei reducându-se la jumătate de la începutul anului şi până în prezent.

Există din ce în ce mai multe dovezi că unii consumatori au probleme cu bugetele lor limitate. Chiar dacă multe companii europene producătoare de bunuri de consum susţin că au putut să transfere costurile mai mari pe seama consumatorilor, directorul general de la Heineken, Dolf van den Brink a avertizat că există riscul ca facturile mai mari la energie să îi determine pe consumatori să îşi reducă cheltuielile în alte părţi, de exemplu pentru bere. Până acum producătorii de alimente susţin că tranziţia la produsele mai ieftine este una limitată, iar berarii pot în continuare să vândă tipurile de bere mai scumpă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img