Administratorii sau directorii a 12 societăți comerciale cu nume recunoscute în Sibiu – printre care nume precum Concefa, Compa, Euroconf sau Trident Trans Tex – au fost trimiși în judecată de către procurorii DIICOT. Sub acuzațiile de evaziune fiscală în formă continuă, oamenii de afaceri din dosarul DIICOT sunt acuzați că au păgubit statul cu echivalentul a aproximativ trei milioane de euro, ocolind plata unor contribuții sociale pentru angajați, scrie Turnul Sfatului din Sibiu.

Unul din cei menționați e cunoscut ca omul de casă al președintelui Klaus Iohannis.

Printre oamenii de afaceri care au profitat cel mai mult, la nivel național, de această schemă este Horațiu Cercel, cel care controla în acea perioadă firmele de construcții Concefa SA, dar și Tunele SA sau Transferoviara SA.

CE SCRIA PRESA ÎN 2004 DE CERCEL:

Societatea Concefa, controlata de catre Horatiu Cercel, si-a adjudecat executarea celor mai ample si mai costisitoare proiecte ale municipalitatii sibiene. O explicatie a relatiei speciale dintre Horatiu Cercel si primarul Klaus Johannis consta in faptul ca ei doi sunt parteneri la Asociatia Sportiva Sibiu. 

Anul trecut, in numai o luna si jumatate, societatea Concefa a castigat doua licitatii pentru executarea lucrarilor finantate din bani publici la sediul Primariei din Piata Mare si Podul Garii, in valoare totala de aproape 170 miliarde de lei. Firma condusa de Horatiu Cercel este considerata favorita si la licitatia pentru amenajarea pavajului si a iluminatului in Piata Mare, proiect a carui valoare se ridica la 119 miliarde de lei.

Surse apropiate conducerii municipalitatii sustin ca usurinta cu care Concefa castiga licitatiile importante ale municipalitatii este legata de faptul ca firma ar sponsoriza, cu sume insemnate, Asociatia Sportiva Sibiu, al carei presedinte este primarul Johannis, iar Horatiu Cercel este unul dintre membrii fondatori. 

Conducerea primariei are, se pare, o slabiciune pentru societatea Concefa, care a castigat cele mai ample si costisitoare proiecte ale municipalitatii sibiene. Anul trecut, in numai o luna si jumatate, firma condusa de Horatiu Cercel a castigat doua licitatii, pentru executia unor proiecte in valoare de aproape 170 miliarde de lei. Pe 15 mai 2003, primaria a atribuit societatii de constructii contractul pentru reabilitarea sediului Primariei din Piata Mare. Costul proiectului, ce este finantat integral din bugetul local, adica din banii sibienilor, a fost estimat, initial, la 34 miliarde de lei, dar a fost apoi ridicat la 47 miliarde de lei, fiind invocate lucrari neprevazute. Un alt mare proiect pe care Concefa si l-a adjudecat, pe 28 iunie 2003, prin licitatie, este constructia Podului Garii. Costurile totale ale lucrarii se ridica la 120 miliarde de lei, din care primaria trebuie sa cotizeze cu un sfert. 

Potrivit unor surse apropiate conducerii municipalitatii sibiene, societatea Concefa este, practic, abonata la marile proiecte finantate de primarie si are legatura cu faptul ca Horatiu Cercel, managerul firmei, este coleg cu primarul Klaus Johannis in Asociatia Sportiva Sibiu (ASS), infiintata chiar in vara anului 2003. Din profitul obtinut in urma executarii lucrarilor atribuite de primarie, Cercel ar sponsoriza cu sume importante FC Sibiu, care tine de ASS, al carei presedinte este Johannis. 

Echipa merge bine, la fel si afacerile firmei lui Cercel. Astazi, primaria trebuie sa anunte castigatorul licitatiei pentru refacerea pavajului si a iluminatului in Piata Mare, lucrari ce vor diminua bugetul local cu 119 miliarde de lei. Concefa, ce concureaza pentru proiect cu alte doua firme de constructii, este considerata marea favorita la atribuirea lucrarii.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?