spot_img
24.4 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăExterneDiaspora bulgară a măturat partidele tradiționale: ”Există un astfel de popor”-AUR-ul bulgăresc,...

Diaspora bulgară a măturat partidele tradiționale: ”Există un astfel de popor”-AUR-ul bulgăresc, marele învingător

-

Potrivit datelor furnizate de Comisia Electorală Centrală, la ora 10:30, cele mai multe voturi ale bulgarilor din străinătate au mers către formaţiunea politică „Există un astfel de popor” – 30,13%, urmată de Bulgaria Democrată – 17,5%.

- Reclama -

Surpriza alegerilor este noua formaţiune populistă și anti-elite „Există un Astfel de Popor” (ITN) condusă de cântăreţul şi moderatorul de talk-show-uri tv Slavi Trifonov, cunoscut pentru criticile sale vehemente împotriva guvernului clasată pe locul 2 la nivel național și detașat pe locul 1 în diasporă. ITN este considerat AUR-ul românesc.

În diasporă, partidele tradiționale au obținut: GERB al premierului în exercițiu Borisov numai 8,7%, iar socialiștii cu 6,47%.

Pe locul al treilea se află Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi cu 13,97%.
Coaliţia GERB-Uniunea Forţelor Democrate a primit 8,7% din voturile bulgarilor din afara graniţelor ţării, Văzrajdane – 7,31%, Partidul Socialist Bulgar – 6,47%, Uniunea Naţională Bulgară – 5,25%, „Ridică-te! Mutrele criminale, afară!” – 4,22% şi VMRO – 1,57%.
Bulgarii din străinătate au votat într-un număr record de secţii – 464 în 69 de ţări. O secţie de votare din Franţa nu a fost deschisă în ziua alegerilor, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. În anumite locuri, cetăţenii bulgari din străinătate nu au reuşit să voteze, din cauza cozilor formate în faţa secţiilor de votare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...