DGA și STS cumpără mașini de un milion de euro

0
30

Direcţia Generală Anticorupţie şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vor să cumpere maşini în valoare totală de un milion de euro, conform anunţurilor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Potrivit unui anunţ postat pe SEAP, DGA intenţionează să cumpere ”autovehicule pentru activitatea de prevenire a corupţiei Tip 10”.

Conform caietului de sarcini, norma de poluare a motorului trebuie să fie Euro 6, autovehiculele să fie echipate cu anvelope corespunzător sezonului în care se efectuează livrarea, iar cutia de viteze să fie minimum 5+1 trepte. Garanţia fiecărui autovehicul trebuie să fie de minimum trei ani sau 100.000 de kilometri, iar caroseria să aibă o garanţie la coroziune de minimum şase ani.

Valoarea contractului va fi de 1,858,700 RON, fără TVA, iar banii provin din Fondul pentru Securitate Internă, cu finanţare naţională şi finanţare externă nerambursabilă.

Şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vrea să cumpere, potrivit altui anunţ postat pe SEAP, autoturisme break şi de teren. STS estimează că va cheltui pe aceste maşini 452,300 de euro, fără TVA.

Autoturismele solicitate de STS trebuie să aibă motoare cu o capacitate cilindrică de minimum 1450 centrimetri cubi, cu o putere minimă de 80 de cai-putere, în cazul celor break, şi de peste 100 de cai-putere, în cazul celor de teren, iar nivelul de poluare să fie Euro6. Maşinile trebuie să fie dotate cu sistem de climatizare cu aer condiţionat cu reglare manual, airbag pentru locurile din faţă, radio-CD, iar autonomia de deplasare în regim mixt de cel puţin 700 de kilometri.

De asemenea, STS doreşte să încheie şi un acord-cadu de prestări servicii de conexiune de mare capacitate, pentru patru ani, la o valoare estimată fără TVA de 576.000 de euro.