Dezvăluirile fostului avocat al lui Gregorian Bivolaru

0
2858

Gregorian Bivolaru e mai tare decât “mafiotul” de Giovani Becali, dinamovistul afemeiat Borcea și “afaceriștii” Voiculescu, Marian Iancu, Tender și Vântu la un loc. A reușit să își rezolve problemele cu Justiția Română de la distanță, fără să facă o zi de pușcărie adevărată, scrie pe blogul său Mircea Rapcea, fostul avocat al liderului MISA, Gregorian Bivolaru, reținut în Franța.

Acesta spune că, de peste 4 ani, autoritățile române ȘTIAU unde locuiește Bivolaru la Paris, mai precis în zona Place Pigalle.

Avocatul afirmă că Bivolaru nu va face nici o zi de închisoare în România:

Bun, dar o să spuneți că totuși l-au prins acum, și că totuși va face cei 6 ani de pușcărie. Ei bine, nu e chiar așa. De ce a fost prins tocmai acum ? Gregorian Bivolaru împlinește 64 de ani peste câteva zile. Pe vechea lege de executare a pedepselor, la împlinirea vârstei de 65 de ani lui GB i se calculează pedeapsa executată la 4 luni la anul de pedeapsă. Adică la fiecare 4 luni executate i se consideră un an din pedeapsă. Desigur, nu va beneficia de eliberare condiționată îainte de executarea integrală a pedepsei deoarece se consideră că s-a sustras executării, însă cei 6 ani îi va executa în realitate doar în doi (6 ani X 4 luni = 24 luni, adică 2 ani).

Din aceștia doi însă se vor deduce: arestul preventiv de 3 zile din România, când l-au prins în 2004; perioada de detenție din Suedia, de cca. 3 luni; perioada de arest din Franța.

Mai scrie în pușcărie și vre-o lucrare monumentală în 3 volume cu titlul “Cum să dai muie cu jet Justiției din România” și iese înainte de termen, taman de ziua împlinirii celor 65 de aniișori pe această lume.

În Franța, la prinderea lui, Bivolaru s-a legitimat cu un document fals, bulgăresc. Deci francezii îl vor judeca acolo pentru uz de fals și identitate falsă. Lucrul ăsta, coroborat cu faptul că totuși are azil politic și nu poate fi extrădat în România, va lungi procedura de extrădare și un an, dacă are acolo avocați buni. An în care va sta comod într-o pușcărie franceză, în condiții europene de detenție, nu ca în România. Probabil că francezii îl vor achita pentru uzul de fals și identitate falsă pe motiv că se temea pentru viața lui, sau îi vor da o pedeapsă modică, deci va ajunge în România cu cei aproape doi ani de pedeapsă executați integral. Restul va fi doar o procedură banală, de constatare a executării integrale a pedepsei, și va fi pus în libertate de îndată. Și cu asta se vor fi încheiat problemele lui Gregorian Bivolaru cu justiția română.