spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăDezvaluiriDEZVĂLUIRILE ALINEI BICA: Au încercat să mă scoată pe stradă, în decor

DEZVĂLUIRILE ALINEI BICA: Au încercat să mă scoată pe stradă, în decor

-

Alina Bica a oferit detalii senzaționale despre relația pe care a avut-o cu Florian Coldea și  Laura Codruța Koveși. Arestată, fosta șefă a DIICOT povestește că a fost ținta unui atentat.

- Reclama -

”Reporter: Când au avut loc întâlnirile dumneavoastră cu prim-adjunctul Florian Coldea?

- Advertisement -

Alina Bica: După numirea mea în funcție au fost întâlniri legate de subiectul Tender, începând cu iulie 2013. Erau întâlniri instituționale. Discuțiile erau lunare, atunci când era termen de judecată în dosarul RAFO-CAROM.

Reporter: Când i-ați dat lui Coldea notele de informare pe acest subiect? Ce scriați în ele și cum le-ați transmis la SRI?

- Advertisement -

Alina Bica:La el în birou, îi scriam pe coli A4, părerea mea juridică. Le-am lăsat la domnul Coldea în birou de fiecare dată.

Reporter: Regretați faptul că atunci când au apărut, cum susțineți, presiunile în RAFO din partea generalului Coldea, nu ați anunțat public acest lucru și nu v-ați dat demisia?

Alina Bica: Da. Însă vreau să subliniez un lucru: nu aveam cui să îi spun. Am fost colegă de birou cu Nastasiu și prietenă cu Angela Ciurea și știam cum se susține cuplul Kovesi-Coldea și cum se susțin reciproc în tot ceea ce fac. Dacă era alt șef la DNA, aș fi spus. Și da, îmi pare rău că nu am spus public ce se întâmplă, dar mi-a fost frică. Dovadă, dosarul fabricat cu ANRP-ul. Am solicitat informații de la SRI, privindu-i pe Andrici, Vișoiu și Gheorghe Gabriel în 2013. Nu mi-au dat nimic.

Reporter: Ați făcut denunț împotriva generalului Florian Coldea?

Alina Bica: Nu, pentru că nu îl pot proba. Dar, tot ce am spus este adevărat.

Reporter: În Dosarul Bancherii, cu BRD-ul, cine a făcut presiuni pentru ca Bebe Ionescu să nu fie urmărit penal?

Alina Bica: Când am preluat mandatul la DIICOT, dosarul BRD era în fază finală, procurorul de caz era în faza de emitere a rechizitoriului, iar lucrurile cu dosarul BRD au fost stabilite în mandatul de șef al DIICOT al lui Codruț Olaru.

Reporter: În perioada în care  ați făcut ancheta în dosarul RAFO, ați primit amenințări și ați primit protecție. De la cine au fost amenințările, cui ați adresat cererea de protecție?

Alina Bica: Cererea de protecție a fost adresată Procurorului General. Au încercat să mă scoată pe stradă, în decor. Când mă duceam spre RAFO, autoturismul nostru a fost izbit și scos de pe stradă de o altă mașină. Există un proces verbal în acest sens, în dosarul de urmărire penală.”

a spus Bica pentru Antena 3.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img