spot_img
24.3 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăDezvaluiriDezvăluiri șocante din interiorul DNA: PLÂNGEREA CELOR 3 PROCURORI

Dezvăluiri șocante din interiorul DNA: PLÂNGEREA CELOR 3 PROCURORI

-

Lumeajustitiei.ro a publicat in exclusivitate plangerea formulata de procurorii DNA Doru Tulus, Mihaela Iorga Moraru si Nicolae Marin impotriva sefei DNA Laura Codruta Kovesi si depusa la Inspectia Judiciara, in atentia inspectorului-sef Lucian Netejoru. Plangerea la Inspectia Judiciara a fost facuta in aceeasi zi in care procurorul sef sectie din DNA, Gheorghe Popovici, i-a sunat pe procurorii Doru Tulus, Mihaela Iorga Moraru si Nicoale Marin pentru a le cere sa efectueze testul poligraf, solicitari care au fost respinse de catre toti cei trei procurori.

- Reclama -

Conform documentului sesizarea care a fost depusa de cei trei procurori anticoruptie in data de 26 iunie 2017 are ca scop aducerea la cunostinta inspectorilor judiciari a unor aspecte „extrem de grave constatate in activitatea Directiei Nationale Anticoruptie” care imbraca forma atat a unor fapte penale, cat si abateri disciplinare. Practic, sesizarea depusa de procurorii Doru Tulus, Mihaela Iorga Moraru si Nicolae Marin a fost urmata, la trei zile de la depunerea plangerii la Inspectia Judiciara, de actiunea de mazilire a procurorilor Tulus si Iorga Moraru prin cererile facute de sefa DNA la CSM, prin care a solicitat revocarea lor din functia de procurori ai Directiei.

Conform plangerii,  procurorii DNA Gheorghe Popovici si Marius Iacob si-au audiat proprii colegii procurori din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, in vederea identificarii „persoanei care ar fi inregistrat aceasta sedinta”. Mai mult, in data de 20 iunie 2017, insasi sefa DNA Laura Kovesi a transmis in
mesaj procurorilor din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie in care le-a
comunicat ca a fost stabilit un cerc de suspecti format dintr-un „el” si o „ea”, iar acestia „sunt infractori si trebuie pedepsiti”.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi a cerut revocarea din funcţia de procurori ai DNA a procurorului Doru Ţuluş şi a Mihaelei Moraru Iorga, avizul urmând să fie dat de Secţia pentru procurori a CSM în data de 4 iulie. Direcţia Naţională Anticorupţie precizează, într-un răspuns transmis la solicitarea News.ro, că procurorii Doru Ţuluş şi Miahela Moraru Iorga, pentru care şefa instituţiei a cerut revocarea în 29 iunie, nu mai îndeplinesc condiţia bunei reputaţii pentru a fi procurori în cadrul DNA, aşa cum rezultă din Codul Deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...