spot_img
5.3 C
București
sâmbătă, noiembrie 16, 2024
AcasăALEGERI 2020DEZVĂLUIRI "LAPTOP TO HELL": Un diamant chinez și 10 milioane de dolari...

DEZVĂLUIRI „LAPTOP TO HELL”: Un diamant chinez și 10 milioane de dolari pe an pentru fiul lui Biden într-o afacere legată de România. Biden senior, implicat

-

- Reclama -

O nouă carte de dezvăluiri susține că fiul președintelui american Joe Biden a acceptat un diamant de 80.000 de dolari și 10 milioane de dolari pe an pentru a face intrări în Washington DC în numele unui consorțiu energetic chinez.În noua sa carte, „Laptop from Hell”, editorialista din New York Post Miranda Devine detaliază relațiile lui Hunter Biden cu Ye Jianming, președintele CEFC China Energy, care fusese însărcinat cu extinderea consorțiului său în întreaga lume.

- Reclama -

În fragmentele publicate duminică în New York Post, Devine susține că liderul de afaceri chinez a făcut echipă cu Hunter Biden la sfârșitul anului 2015, în timp ce tatăl său, Joe Biden, era vicepreședinte al Statelor Unite. Cartea folosește o mulțime de date și documente preluate de pe un laptop despre care se crede că este al lui Hunter și care a fost lăsat într-un atelier de reparații din Delaware în aprilie 2019.
După întâlnirea și discuțiile cu intermediarii, părțile au avansat cu crearea unei firme de investiții care să se numească SinoHawk, numită după animalul preferat al răposatului frate al lui Hunter, Beau.

- Advertisement -

Unul dintre cei înrolați pentru a ajuta la conducerea proiectului a fost Tony Bobulinski, un ofițer de navă devenit investitor instituțional bogat. Lui Bobulinski se pare că nu i-a plăcut faptul că Hunter Biden a fost dat afară din Marină pentru consum de cocaină. El a întrebat cine va fi decidentul și de unde provine capitalul de pornire pentru noua afacere.

Lui Bobulinski i s-a spus că este o „nouă platformă” și că cel mai bine ar fi să discutăm detaliile „față în față”.

- Advertisement -

În 2017, la doar câteva săptămâni după ce tatăl său a părăsit mandatul, Hunter a zburat la Miami pentru a-l întâlni pe Ye, care a fost la Miami International Boat Show, susține editorialistul.

Mai târziu, Biden a afirmat într-un e-mail că acesta a fost de acord să plătească 10 milioane de dolari pe an, timp de cel puțin trei ani, pentru „numai introduceri”. Devine susține că noua alianță a fost sigilată cu un diamant de 3,16 carate în valoare de 80.000 de dolari. Fotografiile pietrei prețioase apar pe laptopul lui Hunter, însoțite de un raport de calitate.

Hunter a susținut mai târziu că întâlnirea cu Ye a fost în scopuri caritabile.

La nouă zile după întâlnire, fonduri de 3 milioane de dolari au fost transferate de la State Energy HK Limited, o companie din Shanghai, legată de CEFC, în conturi deținute de prietenul familiei Biden, Rob Walker. Alte trei milioane de dolari au fost transferate câteva luni mai târziu.

Ambele tranzacții au fost semnalate de către rețeaua de aplicare a infracțiunilor financiare a Departamentului de Trezorerie într-un „raport de activitate suspectă”, susține Devine.

Editorialistul spune că un fost asociat al lui Hunter a susținut că Ye a fost prezentat actualului președinte în timpul unei petreceri de Crăciun la reședința vicepreședintelui de la Observatorul Naval. Devine susține, de asemenea, că a văzut un mesaj WhatsApp care sugerează că Joe Biden ar fi implicat activ în înțelegere atunci când a părăsit biroul vicepreședintelui.

Afacerea avea legătură și cu România.

Documente prezentate recent de Tony Bobulinski, fostul partener de afaceri al lui Hunter Biden, și publicate de New York Times arată că planul de afaceri al grupării din jurul lui Biden jr. includea un parteneriat în România cu Puiu Popoviciu și corporația chineză indicată în dezvăluirile apărute duminică.

Planul de afaceri trimis lui Hunter Biden și Tony Bobulinski de un asociat arăta mizele din România și alte state pentru grupul de firme din jurul fiului fostului vicepreședinte: o afacere de 2 miliarde de euro. În România era vizată asocierea cu grupul de firme al lui Puiu Popoviciu și cu corporația chineză CEFC China Energy, scria NY Times.

Baza planului erau terenurile din Băneasa deținute de companiile lui Puiu Popoviciu, descrise în plan drept ”cel mai valoros și lucrativ teren din București și din întreaga țară”. Grupul din jurul lui Hunter Biden urma să dețină 5% din asocierea în care Popoviciu venea cu terenurile, iar compania chineză cu fondurile necesare expansiunii.

Planul de afaceri viza construirea unui uriaș complex imobiliar pe 100 de hectare de teren, cu componentă rezidențială, de retail și de birouri.

În ceea ce privește tranzacţia prin care KazMunaiGaz urma să vândă pachetul majoritar al Rompetrol către compania chineză China Energy Fund Committee (CEFC), aceasta a fost stopată în 2018 după ce fondatorul CEFC a fost arestat în China pentru acuzaţii de corupţie, iar compania plănuieşte să-şi vândă toate proprietăţile imobiliare pe plan global.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img