spot_img
9 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizeDezvăluiri în presa israeliană: Hollande nu l-a invitat pe Netanyahou la Paris...

Dezvăluiri în presa israeliană: Hollande nu l-a invitat pe Netanyahou la Paris CULISELE UNUI INCIDENT DIPLOMATIC

-

Postul de televiziune israelian Channel 2 a dezvăluit că președintele Francois Hollande nu l-a invitat la marșul de duminică pe premierul israelian  Benyamin Netanyahou.  Potrivit presei israeliene, confirmată de cea din Franța, Hollande s-ar fi temut că premierul israelian va schimba mesajul pe care dorea să îl dea manifestației. Mai mult, spune Le Point, Hollande și administrația socialistă nu uită că la precedenta vizita a lui  Benyamin Netanyahou la Paris acesta a încălcat uzanțele diplomatice făcând apel la evreii francezi să părăsească Franța și să vină în Israel.

EMISARUL LUI HOLLANDE LA IERUSALIM

- Advertisement -

Potrivit Le Point sâmbătă consilierul diplomatic al lui Hollande,  Jacques Audibert,a avut o discuție cu  Yossi Cohen, consilierul pe probleme de securitate al lui Benyamin Netanyahou, transmițându-i că Franța nu dorește să importe conflictul israeliano-palestinian pe teritoriul său și să exarcebeze tensiunile între musulmani și evreii francezi. Informația a fost confirmată din surse israeliene pentru cotidianul  Haaretz.

 

- Advertisement -

HOLLANDE ENERVAT L-A INVITAT ȘI PE ABBAS

Sâmbătă seară, Benyamin Netanyahou a anunțat că va merge duminică la Paris. Probabil enervat, scrie Le Point, Francois Hollande l-a invitat si pe Mahmoud Abbas, liderul Autorității Palestiniene. Și așa întreaga lume i-a putut vedea duminică în primul rând al marșului de la Paris pe premierul israelian și liderul palestinian.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img