Dezvăluiri în presa israeliană: Hollande nu l-a invitat pe Netanyahou la Paris CULISELE UNUI INCIDENT DIPLOMATIC

0
787

Postul de televiziune israelian Channel 2 a dezvăluit că președintele Francois Hollande nu l-a invitat la marșul de duminică pe premierul israelian  Benyamin Netanyahou.  Potrivit presei israeliene, confirmată de cea din Franța, Hollande s-ar fi temut că premierul israelian va schimba mesajul pe care dorea să îl dea manifestației. Mai mult, spune Le Point, Hollande și administrația socialistă nu uită că la precedenta vizita a lui  Benyamin Netanyahou la Paris acesta a încălcat uzanțele diplomatice făcând apel la evreii francezi să părăsească Franța și să vină în Israel.

EMISARUL LUI HOLLANDE LA IERUSALIM

Potrivit Le Point sâmbătă consilierul diplomatic al lui Hollande,  Jacques Audibert,a avut o discuție cu  Yossi Cohen, consilierul pe probleme de securitate al lui Benyamin Netanyahou, transmițându-i că Franța nu dorește să importe conflictul israeliano-palestinian pe teritoriul său și să exarcebeze tensiunile între musulmani și evreii francezi. Informația a fost confirmată din surse israeliene pentru cotidianul  Haaretz.

 

HOLLANDE ENERVAT L-A INVITAT ȘI PE ABBAS

Sâmbătă seară, Benyamin Netanyahou a anunțat că va merge duminică la Paris. Probabil enervat, scrie Le Point, Francois Hollande l-a invitat si pe Mahmoud Abbas, liderul Autorității Palestiniene. Și așa întreaga lume i-a putut vedea duminică în primul rând al marșului de la Paris pe premierul israelian și liderul palestinian.