spot_img
9.2 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăDezvaluiriDEZVĂLUIRI ÎN AFACEREA SĂVĂRȘIN: Ce e în spatele scutirii de taxe cerută...

DEZVĂLUIRI ÎN AFACEREA SĂVĂRȘIN: Ce e în spatele scutirii de taxe cerută de Casa Regală/ MISTERUL CELOR 10 MILIOANE DE EURO

-

La Primăria comunei Săvârșin a fost depusă o solicitare, de către reprezentanții Casei Regale, prin care se cere scutirea de la plata taxelor aferente domeniului și clădirilor pe care Regele Mihai le are în localitate.

- Reclama -

Potrivit primarului acestei comune, Ioan Vodicean, solicitarea a fost depusă având în vedere calitatea de veteran de război a Regelui Mihai, care poate beneficia, conform Legii 44, de această facilitate.

CITITI SI: Principele Radu vrea de la stat un buget anual de minim 4,5 milioane euro/ Monarhiştii sunt furioşi

‘În numele Regelui Mihai, reprezentanții Casei Regale au depus în acest an la Primărie, în luna februarie, o cerere pentru scutirea de la plata acestor sume, invocând anumite prevederi ale noului Cod Fiscal, intrat în vigoare la 1 ianuarie, anul acesta. Până acum, Casa Regală a plătit pentru domeniul de la Săvârșin, anual, taxe și impozite în valoare de aproximativ 35 de mii de lei pe an, banii fiind depuși constant și fără nici un fel de întârziere la Primărie’, a declarat vineri, pentru AGERPRES, primarul Ioan Vodicean.

Domeniul de la Săvârşin este în proprietatea Societatea Comerciala Domeniul Regal Savarsin SRL şi are 19,5 hectare, domeniul incluzând atât Castelul Regal cât și alte câteva construcții anexe. 

Firma are 5 actionari: actionarul majoritar este „Majestatea Sa Regele Mihai I”, care detine 26 de parti sociale,„Majestatea Sa Regina Anne”, cu 25 de parti sociale, „Principesa Margareta a Romaniei”, cu 23 de parti sociale si sotul sau, „Principele de Hohenzollern -Veringen” fost Duda, tot cu 23 de parti sociale. Restul de 3% a fost incredintat lui Ion Tuca, persoana care a fost numita si administrator. Acesta este administratorul mai multor afaceri ale Familiei Regale.

Firma a beneficat însă de o finantare de 10 milioane euro, bani din care vor infiinta muzee, dar si un parc de distractii. Potrivit presei locale aradene, SC Domeniul Regal Savarsin SRL a devenit partener al Writtle College, cel mai mare colegiu cu profil de renastere rurala din Marea Britanie. Reprezentantul Writtle College, Jamie MacAskill, a declarat pentru Adevarul de Arad, ca „Planul de afaceri cuprinde 17 proiecte vizand dezvoltarea turismului prin deschiderea unor muzee, restaurante, locuri de distractie, dezvoltarea agriculturii ecologice, infiintarea unui centru de sanatate. Pentru concretizarea acestor proiecte, Writtle College a alocat 10 milioane de euro”.

Aceste planuri indică că o dată cu extinderea domeniului valoarea taxelor va creşte.

Nu e clar până acum în ce anume s-au investit 10 milioane de euro.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img