DEZVĂLUIRI: Fostul şef liberal al CJ Botoşani a turnat 2 parlamentari în afacerea caselor pe numele neamurilor

0
77

Fostul şef  liberal al CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, a acuzat doi parlamentari în faţa instanţei în procesul în care e acuzat de presupuse fapte de corupţie, scrie botosaneanul.ro.

Două nume de parlamentari în funcție și al unui primar au fost pronunțate de Florin Țurcanu la audierea sa în fața instanței de judecată.
Afacerea viza construirea de case pentru politicieni pe numele rudelor de către o firmă de construcţii din Botoşani.
Verginel Gireadă şi Doina Federovici, primul PNL, al doilea PSD, au fost acuzaţi de fostul şef al CJ Botoşani.
Florin Țurcanu a prezentat în instanţă marţi cu lux de amănute cum în vara lui 2013 s-a dus alături de deputatul Verginel Gireadă la Marcel Bârsan acasă, în comuna Roma. Iar explicația a fost faptul că fostul primar al comunei Mihai Eminescu era extrem de apropiat de patronul de la Cornell’s Floor, care urma să execute lucrările pentru casa trecută pe numele socrului său.

Verginel Gireadă ar fi asistat la întreaga discuție și, conform spuselor lui Țurcanu, chiar ar fi fost omul de legătură pentru un răspuns ulterior privitor la începerea construcției.

Al doilea nume rostit de Florin Țurcanu a fost acela al senatorului Doina Federovici, pentru care patronul de la Cornell’s Floor ar fi construit, la fel, o casă la Stăuceni, tot pe numele socrului. Și această casă ar fi fost construită tot cu promisiunea unei plăți ulterioare.

Și nu în ultimul rând, tot firma Cornell’s Floor ar fi construit în aceleași condiții o casă pentru primarul orașului Flămânzi, Dan Oloeru.