Dorin Iacob, om de afaceri apropiat de fostul președinte Traian Băsescu, fost lider al PDL, fost ofițer al SRI, fost șef de cabinet al fostului director al spionajului, Virgil Măgureanu, a recunoscut că l-a vizitat pe Omar Hayssam în Siria, după ce acesta a fugit din țară.

iacob

Iacob a confirmat acest lucru sâmbătă seară la România Tv. Ne-am văzut de două ori în Siria, a precizat Dorin Iacob.

Dorin Iacob a spus că o dată a fost în Siria împreună cu Bogdan Buzăianu, patronul Energy Holding. Am știut cum să dau de el și să mă întâlnesc cu Hayssam, a continuat Iacob. A negat că ar fi fost trimis de Traian Băsescu.

Buzăianu (foto) este considerat unul băieții deștepți din energie.

buzaianu

Hayssam afirmă în denunțul său că ar fi fost vizitat în Siria după fuga sa de mai mulți oficiali români, printre care Dorin Iacob, trimiși de fostul președinte Traian Băsescu.

Hayssam a mai spus că aceștia i-ar fi solicitat informații despre lideri ai PSD și despre Dinu Patriciu. Hayssam a spus că aceste informații i-ar fi fost solicitate înainte de referendumul de suspendare al fostului președinte Băsescu, în 2007. Hayssam i-a mai indicat pe fostul procuror Nastasiu, dar și pe fostul consilier prezidențial, Constantin Degeratu.

A fost un demers personal, să îl vizitez, a spus Iacob. Ca fost ofițer SRI nu m-a întrebat nimeni nimic, cu toate că le-am spus că știu unde e, a precizat fostul lider al PDL. Dar demersul personal puteam să îl exploatez altfel, a mai spus Iacob, fără a da alte detalii.

Iacob a declarat că Hayssam i-ar fi spus de niște informații care i-ar fi fost cerute despre Viorel Hrebenciuc și Dinu Patriciu.

Dorin Iacob a fost un apropiat al lui Traian Băsescu, alungat din anturajul prezidențial deoarece s-ar fi folosit de numele fostului președinte.  Dorin Iacob a fost secretar executiv al Partidului Democrat, iar înainte de 1989 ofiţer de Miliţie.

După Revoluţie, Dorin Iacob a fost racolat de SRI, ajungînd şeful de cabinet şi omul de încredere al directorului SRI Virgil Măgureanu. În 1998, Dorin Iacob l-a urmat pe Virgil Măgureanu în Partidul Naţional Român (PNR), devenind vicepreşedinte al partidului. Dorin Iacob a intrat în PD odată cu unificarea PNR-ului cu partidul lui Traian Băsescu, primind funcţia de secretar executiv.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?