spot_img
19.3 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăDezvaluiriDezvăluiri explozive din PNL despre scandalul de la vizita lui Iohannis la...

Dezvăluiri explozive din PNL despre scandalul de la vizita lui Iohannis la Târgu Mureș

-

Sesizare privind acțiuni de hărțuire inclusiv fizică și marginalizare în cadrul Filialei PNL Mureș (sursă: punctul.ro)

- Reclama -

Subsemnata, prof. dr. Nadia Rață, din Târgu-Mureș, tel. ………, e-mail:……….,în calitate de Prim-vicepreședinte al Filialei Mureș a PNL, vă solicit luarea de măsuri pentru ca situații penibile, care contravin normelor morale-etice și prevederilor Statutului și Regulamentului Partidului Național Liberal, precum cele relatate mai jos, să fie sancționate și să nu se mai repete.

În cursul zilei de sâmbătă, 5 octombrie 2019, în timpul vizitei efectuate de președintele Klaus Iohannis la Târgu-Mureș, am fost supusă unui lanț de agresiuni psihice, începând cu cele verbale, atitudinale și culminând cu o agresiune fizică venită din partea Adrianei Chirteş, nevasta președintelui PNL Mureș, Cristian Chirteş, toate menite să împiedice prezența mea în grupul de primire a înaltului oaspete. La scurt timp după intrarea în incinta spitalului, în timp ce mă deplasam în grupul care îl însoțea pe președinte, Adriana Chirteş m-a apucat și m-a strâns de braț într-un mod violent, încercând să mă scoată din grup și să oprească deplasarea mea, spunându-mi pe un ton agresiv: „tu nu mergi mai departe în spital”. A fost nevoie din partea mea de un efort fizic considerabil ca să-mi smulg brațul din strânsoarea ei și să-mi continui parcursul. Dincolo de faptul că un astfel de comportament la adresa cuiva nu este normal, etic și moral, ba este chiar penal, Adriana Chirteş nu are niciun fel de funcție de conducere la nivelul filialei, cu toate acestea își permite să aibă un comportament agresiv, violent, împotriva unui prim-vicepreședinte ales, își permite imixtiuni în zona de conducere de nivel județean a vieții de partid și în deciziile privind participarea și prezența mea la acțiuni.

Asemenea imixtiuni fac parte dintr-un lanț mai vechi de încercări de a bloca în diverse forme accesul și activitatea mea ca prim-vicepreședinte ales al filialei, la acțiunile partidului, atât la nivel județean cât și la nivel național. Încercarea de a mi se sabota activitatea în cadrul partidului a început, de fapt, imediat după alegerile în care am obținut un număr consistent de voturi, generate de susținerea onestă și de recunoașterea realelor mele competențe de către majoritatea membrilor de partid. Deși am fost aleasă cu încredere de către colegii de partid, nu am fost lăsată să îmi exercit atribuțiile, mi s-au sabotat activitățile, am fost sistematic omisă de pe toate agendele evenimentelor publice organizate direct de conducerea Filialei Mureș a PNL, mergându-se până la decuparea imaginii mele din fotografiile sau materialele reprezentative ale PNL Mureș de la aceste evenimente, la care am reușit, totuși, să fiu prezentă, sau încercarea de a mă opri și admonestarea celor care m-au invitat să iau cuvântul în adunările publice la care am participat.

Numeroasele acțiuni derulate și organizate de mine ca prim-vicepreședinte al PNL Mureș și consilier județean au fost, la rândul lor, sabotate, s-a încercat anularea sau împiedicarea participării membrilor PNL invitați, atribuțiile mele presupuse de funcția în care am fost aleasă au fost sistematic redistribuite altor membri, care nu le aveau între atribuțiile statutare, doar pentru a împiedica prezența și participarea mea la acțiunile oficiale. În ce privește protocolul pentru evenimentul de sâmbătă, cu toate că linia trasată de la nivelul conducerii centrale a partidului și din zona administrației prezidențiale a fost doar ca din delegația de primire 2 să facă parte un număr restrâns de persoane, fără nominalizări, „grupul organizat” din cadrul PNL Mureș format din Cristian Chirteş, Adriana Chirteş, Ervin Molnar, Mara Togănel și alți apropiați ai lor, au decis prin propria voință, după bunul plac, excluderea prezenței mele, în calitate de prim-vicepreședinte PNL Mureș, la momentele oficiale ale evenimentului. O dovadă în acest sens este faptul că, la ședința de Birou Politic Județean la care am participat în săptămâna precedentă, s-a discutat despre organizarea evenimentului și sau făcut mențiuni despre prezența tuturor la o anumită oră în dispozitivul de primire, dar nu s-a pomenit nimic despre vreo delegație specială sau despre componența grupului special de întâmpinare. Prin urmare, s-a ajuns ca, din partea filialei Mureș, în coloana de însoțire să fie prezentă nevasta președintelui de filială, iar unul din cei doi prim-vicepreședinți aleși, în persoana mea, să fie îndepărtat și împiedicat să participe.

În strădania mea de a mă integra pregătirii acestei acțiuni, s-a recurs inclusiv la răspunsuri, motivări și argumentări neconforme cu realitatea, puse pe seama unor instituții de asigurare a pazei (care, de fapt, nu au avut implicare în organizarea internă locală) sau a unor persoane ierarhic superioare din cadrul partidului, care ar fi impus restricții privind prezența mea în grupul de întâmpinare și însoțire a înaltului oaspete. Ciocnirile au fost atât în afara, cât și în incinta spitalului, deși hărțuirea a început de îndată ce prezența mea a fost remarcată, șicanele și încercările de a mă scoate din grupul de întâmpinare s-au manifestat și în fața clădirii, în timp ce se aștepta sosirea oaspetelui, animozitatea fiind remarcată și de o parte a publicului prezent, ca și de o parte a reprezentanților presei.

Agresiunile asupra mea au fost făcute, în lanț, de către câțiva dintre membrii conducerii PNL Mureș, cărora, de astă dată, probabil manipulat, li s-a alăturat și Florin Roman, deputat PNL, vicepreședinte regional, care a folosit termeni de genul „nesimțire”, „nesimțită”, „atât o duce capul”, termeni jignitori și amenințători la adresa mea, spunând chiar: „până acum nu am avut ambiții personale, de acum încolo voi avea” – în legătură cu persoana mea. Expresiile folosite nu fac cinste unui demnitar al statului român și unui reprezentant al conducerii centrale a partidului, mai ales că atitudinea sa ar fi trebuit să fie una de a veghea la armonizarea organizării evenimentului, iar nu de a sprijini asemenea sabotaje interne. Consider că astfel de comportamente sunt departe de a reprezenta o normalitate în funcționarea care ar trebui să fie corect gestionată și corect instituțională, între membri și colegi de partid, să fie bazată pe respect, pe o adresare politicoasă și protocolară, mai ales în public și mai ales că, până acum, în ce-l privește pe deputatul Florin Roman, nu am convenit asupra vreunei alte modalități de adresare decât cea etică, oficială.

Deși mai multe persoane mi-au semnalat că au remarcat agitația creată în jurul persoanei mele, am evitat până acum să fac publică situația penibilă în care am fost sistematic pusă, tocmai pentru că ne aflăm într-un moment sensibil, în care eforturile ar trebui să se îndrepte spre îmbunătățirea imaginii partidului și conjugate spre obiectivele politice importante, cu contribuția tuturor, iar o asemenea situație ar fi defavorabilă atât campaniei prezidențiale cât și imaginii partidului. Solicit conducerii centrale a Partidului Național Liberal să ia masuri cu privire la aceste situații care reprezintă abateri grave de la normalitatea din funcționarea vieții interne de partid, cu privire la comportamentul celor care întrețin tratarea preferențială și subiectivă a sarcinilor de partid și se pretează la hărțuiri, jigniri și agresiuni inclusiv de natură fizică față de membrii de partid care au o atitudine demnă și democratică.

Prim-vicepreședinte – PNL Filiala Mureș Vicepreședinte – Comisia Națională de Educație, Cercetare, Tineret și Sport a PNL Consilier județean – Consiliul Județean Mureș prof. dr. Nadia Rață Târgu-Mureş,

7 octombrie 2019

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...