spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăDezvaluiriDezvăluiri explozive din dosarul Black Cube: Kovesi a trimis negociatori la israelieni,...

Dezvăluiri explozive din dosarul Black Cube: Kovesi a trimis negociatori la israelieni, CE ȘTIE UNITATEA SPECIALĂ LAHAV

-

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a dat declaraţii, vineri, la DIICOT în dosarul „Black Cube”, precizând că săptămâna viitoare va informa Inspecţia Judiciară şi pe ministrul Justiţiei referitor la modul abuziv în care a început dosarul, respectiv la sesizarea şefului SPP, Lucian Pahonţu.

„Horodniceanu să se hotărască. Ori trimite acest dosar în judecată şi toată lumea are acces la dosar. Şi acolo veţi vedea ce convorbiri au existat între doamna Kovesi şi domnul Pahonţu, cum s-a sesizat domnul Pahonţu în acest dosar, sunt foarte multe lucruri interesante în acest dosar. (…) Săptămâna viitoare voi informa atât Inspecţia Judiciară cât şi, direct, ministrul Justiţiei cu privire la toate abuzurile comise în acest dosar şi mă refer la cooperarea cu Serviciul Român de Informaţii, ilegală şi neconstituţională, derulată în cooperare cu generalul Ciocârlan, modul abuziv în care a început acest dosar. Acest dosar a început în urma unei sesizări şi a unui abuz în serviciu făcut de generalul Pahonţu, cu implicarea directă a SPP în acest dosar”, a declarat, vineri, la ieşirea din sediul DIICOT, Daniel Dragomir.

- Advertisement -

„Doamna Kovesi a comis un abuz în serviciu, i-a solicitat domnului Pahonţu întreprinderea unor măsuri în ceea ce-l priveşte pe tatăl domniei sale, care din punctul meu de vedere, sunt ilegale. Eu din câte ştiu, tatăl doamnei Kovesi nu beneficia de protecţia Serviciului de Pază şi Protecţie. Dar acum, dacă domnul Pahonţu îi dă şofer domnului Turturică să-l ducă cu maşina când i se carnetul câte o lună, două , pe banii statului, pe banii SPP, poate că şi tatăl doamnei Kovesi beneficia de acelaşi gen de protecţie”, a completat Dragomir, care a mai spus că, în aprilie anul trecut, a depus o cerere de reaudiere a procurorului-şef DNA în acest dosar, dar că DIICOT nu a făcut nimic până acum.

Totodată, Daniel Dragomir a mai spus că şeful DIICOT este în stare de incompatibilitate în acest dosar.

- Advertisement -

„Vreau să fac referire la o notă strict secret prezentată în noiembrie 2013 de către generalul Dumbravă fostului şef DIICOT Alina Bica, care face referire la acte de corupţie în care a fost implicat Daniel Horodniceanu la Iaşi. De asemenea, nota secretă a ajuns la DNA. Mie mi se pare incompatibilitate ca aşa-zisa persoană vătămată, doamna Kovesi, să coţcăiască acest dosar împreună cu cel care avea suspiciuni de corupţie la o structură a DNA. Există documente cu privire la domnul Daniel Horodniceanu, documente cu privire la nişte sechestre ridicate în dosarul lui Gruia Stoica la Iaşi, în dosare DIICOT”, a arătat fostul ofiţer SRI.

El a mai spus că, în cadrul declaraţiei date, a solicitat ca procurorii DIICOT să ceară poliţiei isrealiene să precizeze cu cine a discutat Meir Dagan în acea perioadă şi cu cine a luat legătura în România, de câte ori au fost emisarii Laurei Codruţa Kovesi în Israel să ia legătura cu compania Black Cube, cine sunt aceştia şi ce s-a negociat cu compania Black Cube din partea Laurei Codruţa Kovesi.

APOI DANIEL DRAGOMIR A FĂCUT MAI MULTE PRECIZĂRI PE SITEUL ROMÂNIA 3.0, MIȘCARE CIVICĂ PE CARE A INIȚIAT-O:

1. Am observat cu amărăciune declarațiile șefului DIICOT: minte.

2. Azi am dat pentru prima dată declarație. Am spus la DIICOT ce spun și public:

– Nu recunosc acuzațiile aduse.
– Sunt nevinovat.
– Am fost arestat la ordinul statului paralel.
– În dosar NU există NICIO probă împotriva mea.

Voi detalia în curând toate mizeriile din acest dosar.

3. Dosarul nu este blocat din cauza mea. Am făcut până acum 10 cereri de probe pentru clarificarea acuzațiilor, niciuna nu a fost admisă de DIICOT.

4. Pentru că singura instituție în care am încredere în acest dosar este Poliția israeliană, am cerut azi două lucruri simple:

– DIICOT să ceară la Lahav (unitatea specială) cu cine din conducerea statului român a luat legătură Meir Dagan în acest caz;

– Cine sunt emisarii doamnei Kovesi care au negociat cu firma BlackCube între 1 februarie și 1 iulie 2016?

5. A trebuit să fac plângere să vedem dosarul după 6 luni. Ieri am primit dosarul.

Vă anunț că s-au cheltuit sute de mii de euro pe urmărirea mea și a familiei mele chiar din prima zi a eliberării mele în arest preventiv, în decembrie 2016, până azi.

6. În dosar s-au comis abuzuri flagrante.

Voi informa săptămâna ce urmează Inspecția Judiciară a CSM și Ministrul Justiției cu privire la toate aceste aspecte, inclusiv cu modul de sesizare în acest dosar și implicarea generalului Pahonțu și a structurii informative a SPP.

De asemenea, mă voi referi la activități ilegale derulate în dosar de structurile aflate sub comanda adjunctului Directorului SRI Adrian Ciocârlan:

– Rupere de sigilii;
– Acces ilegal la probele din dosar;
– Acces ilegal la suporturi informatice și multe alte infracțiuni.

7. Cred că domnul Horodniceanu se află într-o gravă situație de incompatibilitate: mă refer aici la Nota strict secretă prezentată de generalul Dumbravă fostei șefe DIICOT, Alina Bica, în noiembrie 2013.

Notă ce a fost transmisă și doamnei Kovesi și care face referire la suspiciuni de corupție asupra procurorului Horodniceanu și a familiei sale.

Nota există. Martori există. Urmare a acestei note, trebuie să clarificăm ce a făcut DNA cu această informare.

Este incompatibil pentru că procurorul Horodniceanu este direct interesat să realizeze acte în dosarul BlackCube în favoare martorei Kovesi și a familiei sale, cu scopul de a-și proteja propria poziție publică.

Conform codului deontologic, orice procuror este dator să se abțină atunci când cunoaște că aprecierea sa ar putea să fie afectată de interese personale și ar putea să prejudicieze actul de justiție.

Consecințele sunt vizibile, din aprilie 2017 martora Kovesi nu a mai fost niciodată deranjată pentru a da explicații cu privire la afirmațiile sale publice (milioane de euro, oameni de afaceri, oameni politici de care știe domnia sa).

De abia aștept să fiu reclamat la CSM.
De abia am început.

#nuvafiefrica
#romania30

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img