spot_img
27.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriDezvăluiri explozive ale omului de afaceri Horia Simu: Ce denunțuri voia un...

Dezvăluiri explozive ale omului de afaceri Horia Simu: Ce denunțuri voia un procuror șef din DNA

-

Omul de afaceri Horia Simu a făcut luni dezvăluiri explozive la Înalta Curte, unde este judecat alături de fosta șefă a DIICOT, Alina Bica.

- Reclama -

Simu a dezvăluit că procurorul DNA, Gheorghe Popovici, a făcut presiuni asupra sa pentru a face denunțuri despre procurorii DIICOT Codruț Olaru, Alina Bica și Cătălin Purcariu.

Astfel după ce a fost arestat preventiv timp de 3 zile ar fi fost audiat timp de 12 ore pe zi oferindu-i-se două variante: calitate de martor dacă îi denunță pe cei 3. După ce a refuzat a doua propunere a fost că nu se va mai cere prelungirea mandatului de arestare dacă denunță pe oricine din DIICOT.

Simu a spus că sub aceste presiuni ar fi spus că oameni din DIICOT l-ar fi ajutat, dar că acest lucru nu este adevărat.

El a precizat că a vrut să facă aceste dezvăluiri încă de la instanța de fond, dar nu a fost lăsat de judecători. Simu le-a cerut judecătorilor din completul de 5 să asculte înregistrările din prima instanță care vor dovedi ce a spus.

Horia Simu a vorbit de oamenii periculoși care i-ar fi putut periclita afacerile. Întrebat cine ar fi aceștia, el a răspuns: ofițeri activi ai serviciilor de informații. 

În România, multă lume poate să facă rău, puțini pot să facă bine, a mai susținut omul de afaceri.

Gh. Popovici este șeful secției 1 din DNA.

Horia Simu a lucrat ca bancher la Londra și mai apoi a făcut mai multe afaceri în România.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...