spot_img
21.3 C
București
vineri, iulie 1, 2022
AcasăDezvaluiriDezvăluiri bombă în Israel la 24 de ore de la anunţul că...

Dezvăluiri bombă în Israel la 24 de ore de la anunţul că mai mulţi miniştrii români merg în Palestina

-

Ambasadorul Palestinei la Bucureşti, Fuab Karim Saliba Kokaly, a declarat marţi că o delegaţie formată din mai mulţi miniştri din România va fi prezentă în noiembrie la Ramallah pentru a discuta colaborarea dintre cele două state, iar ministerele Economiei, palestinian şi român, vor semna un acord pentru implementarea convenţiei economice între Palestina şi România.

- Reclama -

Anunţul lui Fuab Karim Saliba Kokaly era extrem de important pentru preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, în căutare de recunoaştere internaţională, iar România fiind un vechi aliat al Israelului, dar şi cu relaţii privilegiate cu Palestina în timpul lui Ceauşescu.

Miercuri seară, Channel 1 din Israel şi The Jerusalem Post au publicat dezvăluirile lui Vasili Mitrokhin, un fost agent sovietic de prim rang care a cerut azil în Statele Unite în 1991 şi a murit în 2004, conform cărora Mahmoud Abbas a lucrat pentru KGB ca agent în Siria în 1983.

La acea vreme ambasadorul URSS în Siria era Mikhail Bogdanov, actualul emisar special al lui Vladimir Putin pentru Orientul Mijlociu.

Abbas ar fi avut la aceea vreme numele de cod: Krotov.

Despre legăturile lui Abbas cu Rusia s-a vorbit doar indirect până în acest moment.

În perioada comunistă, România a lucrat direct cu teroriştii palestinieni, de cele mai multe ori ca interfaţă pentru KGB, Nicolae Ceauşescu fiind gazda preferată a lui Yasser Arafat în lumea comunistă.  Şi teroristul Carlos Şacalul, apropiat de palestinieni, a lucrat pentru Securitatea comunistă fiind implicat în atentate plătite de regimul de la Bucureşti la postul de radio Europa Liberă, dar şi ca să îl asasineze pe Ion Mihai Pacepa, fostul nr.2 în securitatea externă, care în 1978 a cerut azil politic în SUA.

Specialişti în analiza serviciilor secrete au declarat pentru FLUX 24 că cele două evenimente ar putea avea o legătură şi că Israelul transmite astfel un semnal de nemulţumire.

Relaţiile între România şi Israel sunt tensionate după episodul Black Cube.

 

 

- Advertisment -

Must Read

Școlarii din UK vor fi hrăniți cu lăcuste și viermi de...

0
Copiilor din patru școli primare din Țara Galilor li se va oferi insecte de mâncare, cum ar fi greieri, lăcuste, viermi de mătase și...