spot_img
28.5 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăDezvaluiriDEZVĂLUIRI: Amantul criminal al soției sirianului mort în portbagaj, implicat în dosarul...

DEZVĂLUIRI: Amantul criminal al soției sirianului mort în portbagaj, implicat în dosarul „Mită la PSD” pentru finanţarea campaniei lui Mircea Geoană

-

Alfons Gabriel Arhire, amantul şi complicele femeii care l-a omorât pe sirianul Moustafa Haj Saleh, a fost implicat în celebrul dosar „Mită la PSD”, privind finanţarea ilegală a campaniei prezidenţiale din 2009 a fostului lider Mircea Geoană, scrie Atitudinea de Constanța.

- Reclama -

Arhire ar fi fost una din „săgeţile” folosite de un important sponsor al lui Mircea Geoană şi apropiat al şeful său direct, Robert Negoiţă, vicepreşedinte PSD, în prezent primarul Sectorului 3. Cazul a fost disjuns din dosarul „Mită la PSD”, în care miliardarul Ioan Niculae a fost deja condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare, cu executare. Născut în iulie 1981 la Galaţi,Alfons Gabriel Arhirea avut mai multe afaceri în Bucureşti, alături de cele două foste soţii ale sale, dar şi de alţi asociaţi.

În ianuarie 2012, presa centrală amintea de un misterios Emilian Dinescu,  partener de afaceri cu Alfons, citând date din ancheta DNA. Dinescu ar fi plătit în 2009 suma de 500.000 de lei către Insomar, aparent pentru realizarea unui sondaj de opinie comandat de PSD, prin intermediul firmei DSE Consulting. Procurorii DNA susţin însă că banii au ajuns, în realitate, în conturile de campanie ale lui Mircea Geoană, adică exact procedeul aplicat de condamnatul Ioan Niculae, care ar fi plătit către Insomar 150.000 de euro, bani ce au ajuns tot la Mircea Geoană. În perioada cooptării sale în DSE Cont Expert SRL de către Emilian Dinescu, Alfons Gabriel Arhire era gestionar la RIN Hotels, companie deţinută de fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă, dar şi preşedintele unei organizaţii PSD din Sectorul 3. 

DSE Cont Expert SRL este o firmă specializată în consultanţă financiară,  În iulie 2009 (în precampania electorală prezidenţială a lui Mircea Geoană- n.red.), Alfons Gabriel Arhire îşi cedează partea de 50% din firma implicată în finanțarea campaniei lui Geoană soţiei Alina Mariana Arhire, care devine unic asociat. Cei doi au fost cooptaţi în DSE Cont Expert SRL în octombrie 2007 de către foştii asociaţi, persoana juridică Carsium Exp Cont Audit SRL, deţinută de expertul contabil Nicolae Popa, de 46 de ani, din localitatea aregeşeană Tigveni, respectiv Emilian Dinescu, de 51 de ani, născut în Câmpina şi domiciliat în Bucureşti.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...