Dezmățul imobiliar al primarului Chirică

0
152
Săptămâna trecută, familia Chirica și-a părăsit imobilul din Platoul Însorit (Galata) și s-a mutat peste gard, 10 metri mai încolo, într-o nouă casă de lux! În august 2018 dăduse 250.000 de euro pe o proprietate în Centrul Iașului, lângă Bolta Rece. În paralel, a făcut amenajări de lux la încă o vilă și s-a mutat în ea. Cu ce bani? La Frasin (Suceava) are un conac de 200.000 de euro, trecut pe o firmă-fantomă. Fostei soții i-a lăsat o altă vilă de peste 200 mp. Aventurile imobiliare ale primarului n-au nicio limită și nicio explicație care să stea în picioare, scrie ReporterIs.

Cu o săptămână în urmă, Mihai Chirica împreună cu soția sa, Cristina, și băiatul Ștefan s-au mutat dintr-o vilă cu acoperiș roșu într-una cu acoperiș verde. Ambele sunt parte a aceluiași proiect imobiliar numit Platoul Însorit și care e situat pe dealul Galata și, mai mult, sunt una lângă alta.

Mutarea s-a petrecut timp de câteva zile la rând, primarul cărându-și mobila și celelalte lucruri dintr-o parte în alta. Deși casele sunt una lângă alta, acesta le-a dus cu mașină, dând roată complexului. 

Casa verde în care stă acum Chirica a fost construită în 2008-2009 odată cu celelalte locuințe din complex. Surse din rândul constructorilor au afirmat pentru jurnaliștii REPORTER DE IAȘIcă, înainte de a se muta primarul, casa a trecut prin amplu proces de modernizare. „Sunt finisaje de lux, e definiția opulenței. Dar cel mai mult, primarul a insistat pe realizarea unei pivnițe, a unui beci pentru vinuri”, a povestit un constructor.