spot_img
3.1 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAnalizeDezastrul testelor de salivă/ Rafila: Pentru mine este surprinzător de mare rata...

Dezastrul testelor de salivă/ Rafila: Pentru mine este surprinzător de mare rata de teste fals pozitive

-

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a atras atenția asupra rezultatelor testării pe bază de salivă din şcoli. Rafila a spus că este ”surprinzător de mare” rata de teste fals pozitive înregistrate după ziua de luni, prima în care s-au folosit aceste teste, potrivit News.ro.

- Reclama -

”Pentru mine este surprinzător de mare rata de teste fals pozitive, pentru fals negative, acolo înţeleg, dar pentru fals pozitive nu prea înţeleg. Cred că mai sunt încă probleme în a lucra cu aceste teste şi chiar de a le interpreta, ele au un interval de citire a rezultatului între 15 şi 30 de minute, vă dau un exemplu concret. Dacă depăşeşte intervalul de 30 de minute şi apare linia aceea, el de fapt nu este un test pozitiv”, a spus Rafila, la Guvern.

Reamintim că primul lot din licitația pentru testele de salivă care sunt folosite în școli a fost câștigat de trei firme, potrivit Edupedu.ro. Cele mai multe teste din lot, 5 milioane, sunt furnizate de o firmă de modă – Viggo Fashion – care a mai câștigat contracte cu statul în perioada pandemiei. Celelalte două firme câștigătoare sunt o firmă olandeză – Medpark B.V. și Eva Healthcare SRL, de asemenea o firmă care, potrivit presei, a mai câștigat în ultimii doi ani contracte publice. Mai exact, cele trei firme împart între ele un lot de 9 milioane de teste, în valoare totală de 80.450.000 lei

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img