spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeDezastrul din Armata britanică

Dezastrul din Armata britanică

-

Marea Britanie nu poate prelua conducerea forței de reacție rapidă a NATO din cauza stării deplorabile a armatei, precum și a penuriei de muniții din cauza livrărilor către Ucraina, a informat Daily Mail.

După cum au subliniat jurnaliștii, NATO și-a exprimat îngrijorarea că Regatul Unit nu va putea prelua comanda unității până la termenul limită de 1 ianuarie 2024 și a cerut în mod informal Bundeswehr să continue comanda, deoarece Londra ar putea să nu fie în măsură să ofere un minim de cinci mii de soldați care ar trebui să fie pregătiți pentru desfășurare în două până la cinci zile.

„Sunt probleme serioase cu deficitul de muniție și alte echipamente, care se datorează parțial subcheltuirii fondurilor, dar și cu cantitatea de muniție și alte muniții pe care le furnizăm Ucrainei. Forțele noastre sunt întinse și din cauza faptului că ei antrenează forțe ucrainene”, – a explicat publicației un oficial din Ministerul britanic al Apărării.

Informațiile despre problemele grave ale armatei Regatului Unit au fost confirmate de analistul de apărare Francis Tuza.

„Armata britanică este spartă. Nu are personal pentru a îndeplini o astfel de misiune timp de un an. Pur și simplu nu există resurse, numere, programe de antrenament, echipamente. Pentru a acoperi golurile, armata britanică încearcă să pretindă că unitatea poate îndeplini cumva mai multe sarcini sau misiuni”, a spus el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img