Dezastrul de pe aeroportul Otopeni

0
189

Aeroportul Internaţional Henri Coandă are nevoie de investiţii masive în căile de rulare, întrucât gropile care sunt în pistă taie roţile avioanelor pe care le schimbăm într-un mod halucinant, fapt care atrage costuri foarte mari pentru compania noastră, a declarat, duminică, la Timişoara, directorul general al TAROM, Werner Wollf.

De asemenea, acesta consideră că trebuie schimbat şi „modul în care vin pasagerii” curselor interne.

„La Otopeni, este nevoie de o investiţie masivă în căile de rulare şi cred că trebuie să ne schimbăm şi acolo modul în care vin pasagerii. Sincer să vă spun, mie nu-mi place că pasagerii de pe intern sunt lăsaţi undeva în câmp şi duşi cu autobuzele. Este o chestiune de civilizaţie şi de o posibilitate de a-i primi.Cu siguranţă lucrurile astea se vor schimba, pentru că este un proiect care este admis la nivel de minister, la nivel de aeroport, din câte ştiu eu; o să vedem ce se întâmplă. Pe noi, pe moment, nu ne încurcă decât gropile din calea de rulare şi care ne taie de fapt roţile avioanelor, pe care le schimbăm într-un mod halucinant, ceea ce înseamnă costuri masive pentru noi”, a spus şeful TAROM, la inaugurarea cursei Iaşi – Timişoara.

El a precizat că această situaţie nu afectează siguranţa pasagerilor, însă trebuie să ne ridicăm la un nivel european, dacă vrem să fim în Europa.

„Nu interferează cu siguranţa pasagerilor (…). Important este să ne ridicăm la un nivel european. Dacă tot vrem să fim în Europa, să fim europeni! Nu îmi permit să spun că la Otopeni este cea mai proastă pistă, însă este una dintre pistele care trebuie să fie refăcute. Dar este o temă pe care cred că domnul director de acolo o poate rezolva cel mai rapid”, a subliniat Werner Wollf.

Potrivit acestuia, în loc ca roţile să fie înlocuite la câteva luni, în urma uzurii, acestea sunt schimbate de 3-5 ori pe săptămână.

„Roţile le schimbăm destul de des. Normal ar fi la uzură, există şi acolo nişte standarde pe care le îndeplinim. Cele care sunt tăiate, cel puţin de 3-4-5 pe săptămână le schimbăm”, a explicat el.

În plus, oficialul TAROM a anunţat că, în caz de vreme nefavorabilă, cum ar fi condiţiile de ceaţă, sau dacă se vor demara lucrări de modernizare pe Aeroportul Henri Coandă, aeronavele vor fi deviate pe Aeroportul Băneasa şi nu vor mai ajunge la Sibiu sau Constanţa.

„Dacă se va schimba ceva, este aceea că nu o să ne mai deviem aeronavele către Sibiu sau Constanţa în caz că Otopeni-ul este în ceaţă. Deci, nu o să le deviem, încercăm să revenim pe Băneasa, aeroportul creează condiţiile ca să putem să debarcăm pasagerii acolo. Probabil vor fi şi alte companii, dar noi am făcut această cerere de câteva săptămâni către Autoritate şi către aeroport şi sper să o rezolvăm. Doar în caz de ceaţă, deci condiţii speciale. Probabil şi când se va renova tot va trebui să deviem anumite aeronave acolo, dar nu doresc să vorbesc prea mult de domeniul directorului de acolo”, a spus Wollf.