spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăEconomieAgriculturaDezastru turistic în Delta Dunării

Dezastru turistic în Delta Dunării

-

Hotelurile şi pensiunile din Sulina, Sfântu Gheorghe, Crişan, Murighiol şi Chilia Veche, cinci din­tre cele mai atractive localităţi din Delta Dunării, au avut  anul trecut  afaceri totale de doar 25 de milioane de lei şi un profit de sub 5 milioane de lei, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

- Reclama -

În aceste localităţi funcţionau în total 107 firme, cu cod CAEN 55- hoteluri şi alte facilităţi de cazare, ce adunau oficial doar 248 de salariaţi, arată aceeaşi sursă.

Oficialii Ministerului Turismului nu au răspuns soli­ci­tării ZF cu privire la capacitatea de cazare şi afacerile din turism în zona Deltei Dunării, considerată o ade­vă­rată comoară turistică.

„Problema este că nu vin străinii. Dacă ar avea ae­ro­portul din Tulcea zboruri care să ne lege de Europa poate ar veni germani, austrieci. Se ajunge greu la noi“, spu­ne Traian Apostu, proprietarul complexului Delta Paradise, situat pe canalul Dunăvăţ, în localitatea Muri­ghiol (la 36 de  kilometri de oraşul Tulcea).

În tot judeţul Tulcea, unde se află Rezervaţia Bio­sfe­rei Delta Dunării, s-au cazat în prima jumătate a acestui an doar 58.000 de vizitatori (cei mai mulţi români), număr în creştere cu 75% faţă de perioada similară a anului trecut, arată Statistica.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img