spot_img
4.2 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAnalizeDezastru pentru oamenii lui Merkel

Dezastru pentru oamenii lui Merkel

-

Campania electorală în urma căreia se va decide cine o va înlocui pe Angela Merkel în funcţia de cancelar federal al Germaniei s-a încins şi mai mult duminică, după publicarea unui nou sondaj care arată că Partidul Social Democrat (SPD) câştigă şi mai mult în preferinţele electoratului în faţa conservatorilor Angelei Merkel, informează Reuters.

- Reclama -

Susţinerea pentru SPD a crescut cu două puncte procentuale de săptămâna trecută, ajungând acum la 24%, cel mai bun rezultat al lor din ultimii patru ani, potrivit sondajului INSA realizat pentru publicaţia Bild am Sonntag. La rândul lor, conservatorii au pierdut un punct procentual, situându-se acum la 21% în preferinţele electoratului, cel mai prost scor al lor înregistrat vreodată în sondaje.

Germanii sunt chemaţi la urne pe 26 septembrie, când Angela Merkel se va retrage din funcţia de cancelar federal după 16 ani şi după patru victorii în alegeri naţionale. Plecarea iminentă a Angelei Merkel a slăbit sprjinul pentru alianţa sa conservatoare.

Acesta este al doilea sondaj din ultima săptămână ce plasează SPD pe primul loc. Sprijinul pentru Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel şi pentru aliatul său bavarez, Uniunea Creştin-Socială (CSU), a scăzut constant în ultimele săptămâni.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img