spot_img
16.8 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăEconomieDezastru la încasările la bugetul de stat în ianuarie

Dezastru la încasările la bugetul de stat în ianuarie

-

Veniturile la bugetul general consolidat sunt cu 5% mai reduse în ianuarie 2017 faţă de ianuarie 2016, în condiţiile în care încasările din TVA au fost cu 20% mai mici, conform unor surse apropiate Ministerului de Finanţe. Veniturile din TVA reprezintă circa un sfert din încasările bugetului general consolidat, scrie Ziarul Financiar.

Guvernul prevede în legea bugetului o creştere a veniturilor la bugetul general consolidat în 2017 de 14% în valoare nominală faţă de anul anterior.

- Advertisement -

O altă surpriză neplăcută este creşterea cu 10% a cheltuielilor cu salariile bugetarilor în condiţiile noilor legi aprobate la sfârşitul lui 2016, chiar şI fără noile măsuri de majorare a salariilor din administraţia locală care au intrat în vigoare la 1 februarie 2017. Mai mult, volumul cheltuielilor cu salariile din ianuarie multiplicat cu 12 este deja peste limita de 63,8 miliarde de lei, plafonul pentru salariile bugetarilor aprobat prin legea bugetului.

TotuşI, execuţia pe ianuarie se va încheia pe un excedent minor, de circa 0,1%-0,2% din PIB, ca urmare a reducerii drastice a cheltuielilor de investiţii.

- Advertisement -

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img