spot_img
22.4 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăhighlightDEUTSCHE WELLE A ANTICIPAT MASCARADA CIOLOȘ

DEUTSCHE WELLE A ANTICIPAT MASCARADA CIOLOȘ

-

Deustche Welle difuza în 6 noiembrie un comentariu semnat de Horațiu Pepine în care se vorbea de mascarada consultărilor pentru desemnarea în calitate de premier a lui Dacian Cioloș.

- Reclama -

Cu alte cuvinte, reuniunile de la Cotroceni ar fi, în această lumină, o simplă mascaradă pe care ”strada” e chemată să o parafeze, se afirma în comentariul Deutsche Welle.

Admițând ipotetic că lucrurile ar sta așa (n.red-desemnarea  lui Ciolos), tinerii care se exprimă astăzi pentru prima dată în viața lor – și care speră ca vocea lor să fie auzită – vor primi prima lor lecție politică. Una aspră, din care cei hotărâți și inteligenți ar trebui să tragă concluziile necesare: fără o bună organizare și fără mesaje țintite, inițiativa o vor lua mereu alții, mai spunea DW.

FRAGMENT DIN COMENTARIUL DW:

Dar și mai ciudat e altceva. Presa românească a preluat o informație publicată de Euractiv.com, potrivit căreia viitorul prim-ministru desemnat ar fi Dacian Cioloș. Autorul articolului pretinde că știe acest lucru din două surse de încredere. Asta nu ar fi nimic, e firesc ca presa să iscodească și să anticipeze, dar e caraghios că nimeni nu s-a revoltat de acest lucru. Adică partidele s-au reunit la Cotroceni și nu s-a ajuns încă la nicio înțelegere politică, Președintele anunță la rândul său că va continua consultările și că îi va invita și pe reprezentanții manifestanților, dar între timp, în culise, totul va fi fost deja stabilit. Cu alte cuvinte, reuniunile de la Cotroceni ar fi, în această lumină, o simplă mascaradă pe care ”strada” e chemată să o parafeze.

Nu avem nimic impotriva lui Dacian Ciolos, care s-a dovedit un funcționar sobru și competent. Dar modul în care se vorbește despre desemnarea sa ar trebui să ne pună în gardă. Admițând ipotetic că lucrurile ar sta așa, tinerii care se exprimă astăzi pentru prima dată în viața lor – și care speră ca vocea lor să fie auzită – vor primi prima lor lecție politică. Una aspră, din care cei hotărâți și inteligenți ar trebui să tragă concluziile necesare: fără o bună organizare și fără mesaje țintite, inițiativa o vor lua mereu alții.

INTEGRAL COMENTARIUL DEUTSCHE WELLE

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...