Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că procurorul de caz nu i-a adus la cunoștință la DNA că se poate autoincrimina prin declarația dată ca martor în legătură cu retrocedarea Fermei Băneasa, însă el este contrazis de un document aflat la dosar.

Tăriceanu a fost audiat marți, în calitate de inculpat, în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului.

La un moment dat, unul dintre judecătorii din complet l-a întrebat pe Tăriceanu dacă, atunci când a fost audiat în 2016 la DNA, în calitate de martor în dosarul “Ferma Băneasa”, procurorul de caz i-a adus la cunoștință obligațiile pe care le are ca martor și că se poate autoincrimina dacă nu spune adevărul.

Tăriceanu a spus că procurorul nu i-a adus la cunoștință acest lucru, poziția fiind susținută și de avocatul său.

Judecătorul i-a citit lui Tăriceanu o declarație semnată de el la DNA, în care jură să spună adevărul și că a luat la cunoștință că mărturia mincinoasă se pedepsește.

Întrebat dacă într-adevăr procurorul de caz i-a citit drepturile și obligațiile ca martor sau dacă el doar a semnat acea declarație, Tăriceanu a spus că nu își mai aduce aminte.

“Nu îmi mai aduc aminte. Știu doar că am depus jurământul. Nu mai știu dacă am jurat pe Biblie, știu doar că am jurat. Nu am o problemă să pun mâna pe Biblie, dar nu îmi mai aduc aminte”, le-a spus Tăriceanu magistraților.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?