spot_img
15.1 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăDiasporăDetalii despre românii dispăruți în urma cutremurului din Italia

Detalii despre românii dispăruți în urma cutremurului din Italia

-

Printre românii dispăruţi în Italia se află o româncă în vârstă de 45 de ani, Aura Popa, şii fiica acesteia, Angela Aurora, în vârstă de 12 ani, scrie presa locală, precizând că şi soţul româncei, italianul Giacomo Dell’Otto, de 52 de ani, este de negăsit.

UPDATE/ CITIȚI ȘI:OFICIAL: Doi români au murit în urma cutremurului din Italia

- Advertisement -

Premierul italian Matteo Renzi a anunţat miercuri seara că bilanţul cutremurului din Umbria a ajuns la 120 de morţi, transmite Sky News. Protecţia Civilă din Italia a anunţat anterior un bilanţ oficial de 80 de morţi.

Un român a murit, doi au fost răniţi şi alţi nouă au fost daţi dispăruţi de către aparţinători în urma cutremurului ce a avut loc miercuri în Italia, a anunţat după amiază Ministerul Afacerilor Externe.

- Advertisement -

Preotul ortodox Constantin Holban din provincia Rieti, grav afectată de cutremurul al cărui ultim bilanţ indică 120 de morţi, a declarat, miercuri seară, că două românce sunt rănite şi internate la Rieti, iar o altă româncă este căutată printre dărâmături, la Amatrice, unde operaţiunile de salvare decurg cu mare dificultate întrucât „tot oraşul este o ruină”. Ionuţ Radu, preot ortodox în Perugia, spune, la rândul său, că preoţi sau reprezentanţi ai bisericilor româneşti din zona afectată de cutremurul din Italia au mers la fiecare spital în care au fost internate victimele pentru a afla dacă sunt români printre ele, iar din informaţiile preliminare, doi dintre cei nouă români daţi dispăruţi sunt un cuplu din Terni venit să-şi petreacă vacanţa la Amatrice.

„O româncă nu se găseşte sub dărâmături, la Amatrice. Fratele o caută, încă nu a găsit-o. Acum nu se ştie unde este. Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare, dar decurg foarte greu pentru că totul este dărâmat. De la un capăt la altul, tot oraşul Amatrice este o ruină. Alte două românce sunt la spital la Rieti. (…) O să trec în seara aceasta pe la spital. Nu cred că sunt într-o stare foarte gravă, pentru că cei care sunt în stare gravă sunt trimişi direct la Roma”, a declarat pentru News.ro preotul ortodox Constantin Holban din Rieti.

La rândul său, preotul român din Fermo Bogdan Gheorghică a precizat că în Amatrice şi Accumoli, localităţile cele mai afectate de cutremur, sunt înregistraţi oficial, în statistici, 77 de români.

El a spus că operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor continuă şi că românii din zonă au fost contactaţi de către Ambasada României la Roma, căreia i se transmite orice informaţie aflată despre cetăţenii români din zonă.

”Sub dărâmături se mai află foarte multe persoane. Ţinem legătura cu ambasada şi fiecare nume primit de la autorităţi îl comunicăm ambasadei”, a spus preotul.

El a precizat că este dificil de păstrat contactul cu răniţii deoarece au fost duşi la spitale din localităţi diferite, precum Roma, Ancona, Fermo, pe o rază de 200 de kilometri.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img